Viime aikoina harva kirjoitteluni on ollut vieläkin harvempaa. Syynä on ollut mm. opiskeluun keskittyminen, ja kurssin loppurutistus. Sain kuin sainkin kurssin loppuun.

Keväällä 2009 aloitin espanjankielisen kurssin "Máster Online de Java-J2EE-XML-AJAX". Kurssi oli "on-line" muotoinen, eli etäopiskeltava internetin kautta. Materiaalit haettiin verkkosvuilta ja harjoitustyöt ja muut kommunikoinnit hoidettiin sähköpostilla. Kurssin laajuus oli nimellisesti 750 tuntia ja 6 kuukautta; 125 tuntia / kk.

(Lisätietoa kurssista espanjaksi)

Kalenteriaikaa meni 24 kuukautta. Miten menikin niin kauan? Arvioisin että oikeasti meni varmaan tuhat tuntia. Innostuin välillä varsinkin harjoitustöistä niin että niiden kanssa tuli askarreltua pitkään ja tehtyä hyvää. Espanjan kieli, jota ennen kurssia en hallinut täydellisesti (enkä toki vieläkään) lisäsi hieman vaikeusastetta, materiaalin lukeminen oli aika paljon hitaampaa ja raskaampaa. Niinpä kurssin suorittamiseen meni hieman pitempään kuin olin ajatellut. Ainakaan 8 kuukautena en opiskellut yhtään, kun olin lomilla, ja aika monta kuukautta meni kotikiireissä koulun alkujen yms. kanssa ilman kunnon keskittymistä. Onneksi lopussa oli kiinnostavaa materiaalia kuten Java Persistence ja AJAX.

Arvosanaksi tuli ihan kelpo 8; tentti ei onnistunut aivan parhaalla mahdollisella tavalla (7), mutta harjoitustyöhön (9) olin tyytyväinen.

Nyt sitten voisin hakea vaikka Java-ohjelmoijan töitä. Espanjassa vaan työllisyystilanne ei ole hääppöinen. Etätyöt ulkomaiselle työnantajalle kelpaisivat.

Mieluiten tekisin etätöitä kotoa, niin ei tarvitsisi muuttaa kotikuvioita juurikaan, voisin hoitaa lasten koulukuljetukset kuten ennenkin. Täälä olisi yksi Java-ohjelmoija, tuoreet tiedot (Java 6) ja yli 10 vuotta ohjelmistotuotannosta.

No, kun hyviä työnantajia ei taida olla tarjolla, alan sitten itse askartelemaan... jotain. ;-)

Olen muuten esiintynyt myös IT-konsulttina. Vielä ei ole rahaa tullut niistä hommista, vaikka viisautta onkin myynnissä kohtuuhintaan.