Blogieni teemoina ovatkin viimeaikoina ollet erilaiset toivotukset. Toivon kuitenkin edellen vilpittömästi että vuodesta 2011 tulee hyvä vuosi niin sinulle kuin minullekin.

Itse asiassa vuosi on alkanut varsin lupaavasti. Säästöjemme arvo on kohonnut, varsinkin koska pääsijoituskohteemme Nokian osakkeiden arvo on noussut. Osakkeissa vaan pitää muistaa että tämänhetkinen arvo on näennäistä - todellinen arvo selviää myyntihetkellä, kulujen ja verojen jälkeen. Muutenkin olen ilahtunut salkkuni koostumuksesta joka on pääosin plussalla. Pahin hairahdus lienee liian kalliilla ostetut muutama F-Securen osakketta; pidän sitä myös hieman epäeettisenä valintana, koska tekevät leipänsä epäeettisen huonosti tehdyn käyttöjärjestelmän reikiä paikkaamalla.

Henkilökohtaisen profiilini arvostuksessa ei ole tapahtunut merkittävää nousua. Olen edelleen armoitettu koti-isä, ja tämän kuun lopussa tulee viisi vuotta täyteen. Olen ehkä hieman parantanut suhdettani lapsiin, avaimina siinä on ollut järkevämpi käyttäytyminen ja turhan suuttumisen hillitseminen - viesti menee parhaiten perille, kun lapsen saa kuuntelemaan ja puhuu normaalilla äänellä. Aikuisena pitää hallita tilanne kuin tilanne. Yksinkertaisia asioita, mutta joskus niin vaikeita.

Olen lähetellyt CV:täni silloin tällöin ilmoitusten perään, mutta ilman vastakaikua. 5 vuoden koti-isä-duunia ei oikein arvosteta, vaikka siinä on paljon työtä, se kasvattaa ihmistä, ja palkka on huono. Vaimo arvostaa kuitenkin hommaani ja hänen tulojensa ansiosta taloudenkin kanssa pärjätään.

Java-online-kurssi on yhä kesken, ehkäpä tässä vielä yhdet jatkot otetaan. Hieman motivaation puutetta, ja kun tuota muuta tekemistä ja ajateltavaa aina tulee. Mutta onhan se niinkin, että aloitetttua ei jätetä kesken pikkuasioiden takia.

Olen toiminut paikallisessa Suomi-koulussa sihteerinä, ihan vapaaehtoistyönä. Töitä on lähinnä web-sivujen ylläpidossa ja tiedotusmeilien lähettelyssä - eikä siihen mene kuin pari tuntia viikossa.

Toinen juttu on että olen kurssin aikana huomannut, että ehkäpä olen saanut tarpekseni ohjelmointihommista, varsinkin kun täällä Espanjassa ne taitavat olla aika huonosti palkattuja. Toisaalta, on siinä aina oma mielenkiintonsa, pitää tietää ja osata paljon abstrakteja asioita.

Sen työprojektin sunteen näyttää aika hyvältä, ehkäpä siitä vielä tulee jotain. Prototyyppien valmistus onnistuu kotikylässä, ja kaikki tuntuu mahtuvan budjettiin. Rahoituksen saamisen suhteen näyttää hyvältä. Lähiaikoina pidettäneen suunnittelupalavereja.

On mukavaa, kun täällä käy aina joskus vieraita. Jouluvieraina meillä oli lasten isovanhempia. Taisipa meillä käydä illallisvieraitakin joskus marraskuussa. Seuraavista vieraista ei ole taaskaan tietoa. Petteri pääsi koulukaverin luo kylään täällä kotikylässä ja sen lisäksi ihan yökylään uuden parhaan kaverinsa, suomalaisen Kristianin luo Torrelodonesiin.

Tässä on vielä talvea jäljellä, emmekä vieläkään ole päässeet hiihtomäkeen. Hiihtokeskukset ovat taas auki, ainakin jossain päin Espanjaa. Siispä hiihtolomaa suunnittelemaan.