Lasten koulun tämän lukuvuoden toinen lukukausi on päättymässä; espanjassa lukuvuosi koostuu kolmesta "trimestre":stä, eli kolmen kuukauden jaksosta. (suom. huom. tres = kolme, mes = kuukausi)

Sain eilen lasten välitodistukset eli "informe de evaluacionit" tarkastettavaksi ja allekirjoitettavaksi, ja hyviä olivat. Kummallakin on omat vahvat puolensa.

nimi espanja matem. englanti kuvis musiikki liikunta ympäristöoppi
Leo 9 9 9 6 8 8 9
Petteri 8 9 9 8 9 8

8

Taulukko 1. arvosanoja

Yllä olevassa taulukossa on arvosanat suomeksi tulkittuna. Numeroita ei anneta vaan koodit SB = sobresaliente = erinomainen = 9-10, NT = notable = huomattavan = 7-8, BI = bien = hyvin = 6, SU = suficiente = riittävä = 5, IN = insuficiente = riittämätön = 4-0. Oikein hyvin, varsinkin kun ovat vieraskielisessä koulussa.

Helena on vielä esikouluarvioinnin piirissä. Arvioinnin kohteena eivät ole niinkään oppiaineet vaan erilaisten taitojen ja käsitteiden ymmärtämisen arviointi. Yleisimmin hänen taitonsa oli arvioitu "bien" eli hyvin, pari juttua oli saanut arvioinnin "muy bien" eli oikein hyvin. Kehitystä oli tapahtunut töiden loppuun viemisessä, liikunnallisiin leikkeihin osallistumisessa, kirjainten tunnistamisessa ja ilmaisussa kuvaamataidollisten tekniikoiden kautta.