Lokakuun jälkeen marraskuu on mennyt aika nopeasti, en ole blogia paljoa ehtinyt kirjoitella. (Facebookkiin on tullut kyllä kirjoiteltua).

Marraskuu on ollut täällä aika lämmin, joinakin päivinä lämpötila on noussut jopa 20 asteeseen, mutta lähempänä kymmentä astetta on pyöritty. Ilmassa on selvästi syksyn merkkejä.

Ruskaa. Ei ole vaahtera eikä plataani, jotain siltä väliltä.

Pieniä remonttihommia on tehty. Ulko-oven raoista veti, laitoin kynnyksen, höyläsin karmia, maalasin ja laitoin kumitiivisteen. Iltojen hieman pimetessä valaistustakin on parannettu yhdellä kristallikruunilla ja muutamilla spoteilla. Alakerran WC:n paha haju ei lähtenyt ylimääräisen vesilukon lisäämisellä pesualtaan viemäriin vaan laastaroimalla pytyn ja lattian välisen sauman täyteen silikonia. Silikoni pitää paikallaan myös yläkerran vessan ikkunan. Lehtiä varten hankittiin kompostori, ja tungemme sinne myös teen ja kahvin porot.

Espanjalainen moderni kristallikruunu.

Talvea on odoellaan. Takkaa on poltettu, sivuvaikutuksena vierashuoneessa on savun hajua. Vuorilla oli jo ensilumi, joka suli pois. Haluasin laskettelemaan ensi talvenakin. 40 kilometrin päässä on kohtalaisen näköinen laskettelukeskus Valdesqui. Joululomalla olisi tarkoitus lähteä Pyreneille koko porukalla. Saapa nähdä miten lumitilanne kehittyy.

Vieraita on saanut houkutella tänne ja nyt näyttää hyvältä, olemme onnistuneet aika hyvin. Jouluna, helmikuussa ja huhtikuussa on tiedossa vieraita Suomesta.