Appivanhempani saapuivat meille odotetulle vierailulle perjantaina. Jo lauantaina pakkasimme koko porukan autoihin, ja lähdimme kolmen yön rantalomalle. Kohteena on taas mielikuvituksettomasti Dénia, mutta kun olimme todenneet rannan toimivaksi ja kaupungin rauhalliseksi, niin päätimme ottaa reissun heti uusiksi isommalla porukalla.

Sääennustekin näytti hyvältä, ja ajomatka sujui aurinkoisessa säässä. Lapset pääsivät uimaan altaalle. Seuraavana aamuna menimme rannalle, huomataksemme että tuuli varsin kovaa, ja rannalla oli runsaasti levää. Palasimme pian kämpille miettimään seuraavaa siirtoa. Päätimme lähteä tutustumaan Dénian linnaan. Ylös päästyämme alkoi sataa kaatamalla, ja sateensuojat olivat vähissä. Vartin porttikongissa sateen taukoamista odoteltuamme. Minä, Leo ja Seppo lähdimme takaisin autolle, kastuen läpimäräksi. Loppujoukko kävi kurkkamassa linnan museota ja palasi myöhemmin, kuitenkin varsin märkänä.

Hieman kuivateltuamme kävimme Dénian Marinassa ("huvivenesatama") lounalla, luonnollisesti emme jääneet terasille.

Sääennusteisiin ei voi paljoa luottaa - tai paremminkin että 5% sateen todennäköisyys tarkoittaa että yhdessä 20:stä tapauksesta sataa. Katalonian sadealue venyi kuin venyikin Déniaan asti.

Nyt illan suussa sade on tauonnut, tuuli tyyntynyt ja pilvet harvenemaan päin. Uskaltaisikohan sitä kävellä johonkin iltapalalle...