Huhtikuun lopulla muistimme että vuosi tässä osoitteessa oli tulossa täyteen. Sitten auton tuulilasinpyyhkijän alle oli tungettu mainoslappu, jossa tarjottiin vastaavalta vaikuttavaa asuntoa vuokralle 400 euroa halvemmalla! Mehän innostuimme. Soitimme perään, mutta taisi olla pötyä moinen välittäjän tarjous. Asuntojen etsintäkone oli kuitenkin herätetty, ja aloimme katsella ympärillemme aktiivisemmin.

Tämä nykyinen asunto on ollut ihan kelvollinen, eikä se ole aiheuttanut inhimillistä kärsimystä. Siinä on monia hyviä puolia: ennen kaikkea pieni puutarha; laatoitus johon sopii pöytä ja grilli sekä maata johon voi istuttaa yrttejä ja kukkia. Autopaikat, bussipysäkki oven edessä, El Corte Inglés kävelymatkan päässä. Ilmastointi/lämmitys makuuhuoneissa ja uima-allas kolmena kesäkuukautena.

Ärsyttäviä piirteitäkin löytyy, ennen kaikkea ahtaus. Meksikosta ostamamme huonekalut täyttävät olohuoneen, ja alun perin suomalaisen kaksion keittiöön hankittu pöytä on liian iso keittiöön. Kotona olo on yhtä väistelemistä. Lasten 2,5 x 3 m huone täyttyy kerrossängystä ja tytön pikkusängystä. Leikkihetkinä huoneessa ei voi kävellä. Vierashuone täyttyi puhallettavalla ilmapatjalla. Talvinen kylmyys jatkunee muuallakin, mutta toivottavasti kylmä ei enää puhalla sisään vaatekaapista. Ja kaiken kukkuraksi, vaikka on Madridin postinumero, niin Sanchinarrossa kaikki on kaukana. Korttelissa ei ole yhtään kauppaa eikä kahvilaa, toisin kuin Madridin kerrostaloalueilla yleensä. Ja Madridin keskustaan kulkeminen julkisilla kestää yli puoli tuntia, alkupätkän ratikka kun on hidas ja matka pitkä.


Omasta kaupunginosasta ei löytynyt mitään lähellekään yhtä hyvää kuin nykyinen asuntomme. Vähemmän neliöitä, ei puutarhaa, harvoin edes parveketta; kattohuoneistot ovat taas hirmu kalliita. Las Tablas näytti aivan samanlaiselta, tosin infrastruktuuri siellä olisi ollut hieman kehittyneempi. Tres Olivos näytti varsin lupaavalta, ja olisi ollut oikean metroreitin varrella, mutta sielläkään ei löytynyt meille sopivaa yksilöä. Eikä Barajas ollut sen parempi, kun halusimme isomman ja halvemmalla.

 


Näytä Pohjois-Madrid suuremmalla kartalla

 

Laajensimme etsintää Madridin naapurikaupunkeihin: Ensin A-1 tien varrelta: Alcobendas: kallista kerrostaloasumista. San Sebastian de los Reyes: ahtaita rivitaloja ja lentomelua. San Agustin de Guadalix on liian
kaukana,varsinkin perheemme elättäjän työpaikasta.

Seuraavaksi tutkimme M-607 - tien vartta. Tres Cantos olisikin kiva paikka, siellähän se "sorvikin" on. Mutta, sielläkin oli vapaana vain pieniä kerrostalojen keskikerroksia. Fokus siirtyi kuin kohtalon pakottamana seuraavaan kaupunkiin pohjoisessa, Colmenar Viejoon. Sieltä löytyikin useita parisataaneliöisiä rivitaloasuntoja sopivaan hintaan - ja vain kymmenen kilometrin ja näköyhteyden päässä Tres Cantosissa. Kävimme katsomassa näitä neljään kerrokseen rakennettuja ihmeitä, joissa neliöistä huolimatta tilat oli saatu ahtaan tuntuisiksi.

1242133073_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

4 kerroksen ihme

Etsimme ilmoituksia internetin kautta, ja huomasimme uudelleen Colmenar Viejossa aiemmin sivuuttamamme ilmoituksen:

"330 m2 Chalet independiente" - eli erillistalo - kohtuuhintaan. Aiemmin ajattelimme että 330m2 on ihan hirveän paljon, ja hinta on liian alhainen, jotain vialla... mutta neliöihin oli laskettu mukaan myös talon alin kerros, jossa on kylmä autotalli, joten jäljelle jää sopivat 220 m2 bruttoneliöitä. Saimme omistajan kiinni puhelimitse, ja hän järjesti välittäjän näytölle.

Menimme katsomaan suurinta ja kalleinta tähänastisista, joka silti on vuokraltaan merkittävästi halvempi kuin nykyinen asuntomme. Vaikka talo oli ollut tyhjillään ainakin vuoden ja likainen, kiinnostuimme, koska se oli hieman erilainen kuin talot ovat täällä perinteisesti. Suuri keittiö, iso olohuone, pitkät,loivat ja kaarevat kiviportaat yläkertaan,

1242133107_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Olohuone ja kurviportaat

neljä makuuhuonetta. Suurin makuuhuone oli selvästi lapsille koska siinä on vielä lisäksi parvi "neljännessä kerroksessa".

1242133119_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Parvi

Niinpä siinä sitten kävi, päätimme ryhtyä muuttamaan. Vuokrasopimusta viilattiin lakimiehen kanssa parin yksityiskohdan osalta, ja sitten allekirjoitettiin.

Muutamme reilun kuukauden päästä. Pysymme Madridin alueella (Comunidad de Madrid) mutta vaihdamme pääkaupungin pölyt peltojen allergeeneihin.

1242133091_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Chalet independiente.