Suomessa ajattelimme, kun lapset olivat pieniä, että voi tätä Suomen säätä vaihteluineen, että sehän tekee lapsille nuhakuumeet, vilustumiset ja vaikka mitkä taudit. Taitaa olla pötyä koko sään, pukeutumisen ja tautien välinen yhteys. Taudit vain tarttuvat kun ihmiset ovat samassa tilassa.

Meksikossa sairastelimme oman kiintiömme, eli useita flunssia talvessa. Panimme sen mielessämme asuinmaan olosuhteista johtuvaksi, kun oli niitä saasteita ja muita. Espanjassa sama meininki jatkuu, tosin ei aivan samaan tahtiin. Syksyllä oli joku aalto, ja jouluna meidän perheen aikuiset olivat reporankoina vuodepotilaina viikon. Tänä vuonna lapsilla on ollut kai noin kolme flunssakierrosta, viimeisin on nyt menossa.

Tällä kertaa meillä taitaa olla tuplaflunssa: ensimmäinen kierros kuumeella, ja toinen kierros mahataudilla, peräkkäin. Perjantain ja lauantain välisenä yönä valvoin tunnin kovan mahakivun takia, sunnuntaina oli Petterin vuoro. Vaimo alkoi valittaa oloaan maanantaina ja lähti potemaan sitä työmatkalle Suomeen. Nyt tiistaina hain Leon pois koulusta huonon olon takia. Helena taisi päästä vähimmällä, on valittanut mahaansa koko viikon, mutta ei mitään muuta ole tapahtunut.

Ei tämä mitään sikainfluenssaa ole, en pidä siitä jos minuun liitetään jotain sikamaisia sanoja.