Menestykseni Espanjan työmarkkinoilla on ollut surkea. Diplomi-insinöörin tutkinto vlta. 1995 ei ole osoittautunut valttikortiksi, eikä myöskään softaosaprojektipäällikön kokemukselle ole löytynyt käyttöä. C:llä ei taida paljon kukaan mitään enää koodatakaan, ja sulautettujen järjestelmien tekijät ovat harvassa Madridin seudulla.

Niinpä hävittyäni kilpailussa paikat mm. ESAC:issa muille, kypsyi mielessäni ajatus lisäkoulutuksesta. Kyllä minä MBA:takin harkitsin, mutta IE:n 32 kEur hinta pani ajattelemaan, onko se sittenkään minua varten.

Sitten löysin Syncrom S.L.:n Máster Java J2EE XML AJAX Online kurssin. Eikä maksa paljon mitään. Koodiapinan hommiin pääsis varmaan käsiksi tuollaisen jälkeen, ja homma sinänsähän on enemmän kuin tuttua.

Osaan suunnitella ja koodata, ja Javan perusteet ovat minulla hallinnassa. Kurssilla on n. 350 h teorian opiskelua ja 400 h harjoituksia, tosin mainitaan, että tietyllä kokemuksella tarvittava tuntimäärä voi olla paljon pienempi.

Kurssin alun HTML ja Javascript menivät vanhan kertauksesta, ehkäpä ajan myötä tulee vähän uuttakin asiaa.

Kun saan kurssin suoritettua, sitten minulla on valmiudet suorittaa "SUN Certified Java 2 Programmer" tutkinto ja parantaa työnsaantimahdollisuuksiani. Lisäksi espanjankielisen kurssin käymällä opin alan sanastoa, saan harjoitusta sekä pystyn todistamaan paikallisille Jorgeille että espanja on hallinnassa.

Saapa nähdä miten äijän käy. :-)