Olin eilen pitkästä aikaa työpaikkahaastattelussa. Sain haastattelupyynnön vuokratyöläisfirman kautta, ja tällä kertaa pääsin haastatteluun asti.

No nyt oli oikean alan firma, tehoelektroniikkaa ja muuta elektroniikkaa juniin! "Muussa elektroniikassa" on sulautettuja tietokoneita, joiden kanssa olin aiemmassa elämässäni puuhastellut. Videovalvontalaitteita, viihde- ja muita näyttölaitteita, turvalaitteita, junien tietoliikenneyhteyksiä.

Panivat mokomat tekemään knoppitehtäviä C-ohjelmoinnista, kyselivät pikakysymyksiä laiteläheisestä ohjelmoinnista, ja kotitehtäväksi antoivat junan nopeusmittarin speksien ja toteutuksen pähkäilyn. Kaipa ne aika hyvin menivät, mutta aika näyttää mihin se riittää.

Työpaikkana se saattaisi olla ihan hyvä espanjalaiseksi, joustavat työajat ja espanjalaisen rautatieteollisuuden kansallinen suoja sekä vahva vienti pitää työnantajan vakaana. Oikeaa teollisuutta. Huonona puolena on työmatka 30 km / 35 min autolla, mutta on kai niitä pitempiäkin nähty. Reitti menee ruuhkaa vastaan pohjoisesta etelään M-30:tä ja A-4:ää... ja illalla takaisin.