Aatonaattona (ti 23.12) menin Helenan kanssa illalla Hospital Madrid Sanchinarron Urgenciasiin eli ensiapuun / päivystykseen näyttämään korvaa jota tyttö oli valittanyt edellisenä iltana. Lääkäriin ilman ajanvarausta, koska naapurissa oleva lääkäriasema on joulun kiinni. Jono oli hieman, ja odotushuoneessa oli muutamia perheitä. Tullessa haimme pullon vettä automaatista. Lapsille ja aikuisille oli omat odotushuoneensa, mutta onneksi minun ei tarvinnut lähteä toiselle puolelle (hehe). Odotimme. Katsoimme kaukana nurkassa olevaa TV:tä josta tuli jotain animaatioita (ilmeistä lastenohjelmaa siis). Odotimme tyttöä ei huvittanut leikkiä huoneen leikkitelineen kaltaisilla leluilla. Onneksi olin ottanut mukaan "Disney Joulun Taikaa"-kirjan, niin aika kului aika hyvin. Aika kului... aika paljon aikaa oli odotettu. Minulla ei olut edes puhelinta mukana. Olisin halunnut soittaa kotiin, ja kysyä, olivatko ne hellalle hautumaan jätetyt lihakääryleet kypsiä. Olisin halunnut sanoa, että odotus taas kestää ja kestää.

Kolmen tunnin päästä meitä kutsuttiin. Pääsimme seuraavaan odotushuoneeseen, jossa oli paareja. Nalle Puhin kuvia seinällä, joten kysessä oli lastensali. Tyttö paarille istumaan ja pulssioksimetrin anturi sormeen. Helena pääsi vaakaan (18.6 kg), ja kuume mitattiin (38.4). Aikani kuuneltuani sykettä tulkitsevaa piipitystä, totesin happisaturaation 96 % ja pulssin olevan OK, lopun odotustunnista piipitys oli lähinnä rasittavaa. Luimme taas pari tarinaa Joulun Taikaa.

Lopulta Herra Lastenlääkäri oli ilmeisesti suvainnut saapua vuoroon, ja pääsimme ihan tavalliseen lääkärin koppiin. Taas kyseltiin potilaan perustiedot ja painot ja kuumeet minulta ja naputeltiin ne taas tietokoneeseen. Ja sieltähän se taas tuli, penisilliinikuuri, osotusten mukaisesti.

Kotona - neljän tunnin päässä lähdöstä - meitä odotti järkyttynyt vaimo: Missä viivyitte ja miksi et vastaa puhelimeen? V: Sairaalassa, puhelin kotona. Kääryleistä tuli hyviä, kerrankin kunnolla haudutettuja.

Pääsin apteekkiin vasta seuraavana päivänä. Helenalle määräyksen mukaan augmentin 100mg / 5 ml 3 vrk viikon ajan, maitohappobakteereja aamuin illoin, ibuprofeenia ja yskänlääkettä tarpeen mukaan.

Välttääkseni typerät sairaalassa jouluna istumiset ja tilanteen tuntien, otin toisen satsin lääkkeitä Petterille ja kolmannen itselleni. Petteri 25 kiloisena ei ole merkittävästi painavampi kuin Helena, jolle oli määrätty painon mukaan yliannosta, joten samalla annostuksella, ja mulle Augmentin 500mg tabuja 24 kpl. Kyllä lähtee.

Niinpä niin, opin muutaman asian:
  • H+M sairaaloissa saa odottaa aina. ADESLASin korteilla joutuu sinne. Kannattais varmaan kokeilla julkista puolta perustapauksiin. Onko Sanitas parempi?
  • Ei tarvitse tohtori korvalamppua korvatulehdusdiagnoosin tekemiseen. Jos lapsella on kuumetta, valittaa korvaa joskus, ja esim. herää yöllä korvakipuun.
  • Ibuprofeeni pelkästään auttaa akuuttiin korvakipuun, antihistamiini auttaa röörien aukeamisessa myös korviin päin
  • Espanjassa saa käytännössä antibiootteja apteekista ilman reseptiä ja ihmettelyä. Periaatteessa ne ovat kontrolloituja, mutta farmaseutin kanssa juttelemalla voit hankkia oikean antibiootin ja annostuksen... ja ultra-levura:aa mahan hoitoon.
  • Poskinteloihin, korvatulehdukseen amoksilliini, augmentine, zithromax
Disclaimer: Muistakaa lukijat kuitenkin, että minä olen insinööri enkä lääkäri, ja kyseessä ovat minun lapseni. Suositukseni eivät siis päde muihin.