Vanhempani ovat käymässä täällä, ja viikonlopuksi piti keksiä jotain ohjelmaa. Viikonlopun vapaa tuntuu aika lyhyeltä, varsinkin kun lauantaina lapset menevät pariksi tunniksi Suomikouluun. Lapset tykkävät käydä siellä puhumassa Suomea muiden kanssa sekä opiskelemassa Suomen kieltä ja "kulttuuria".

Viime lauantaina lähdimme kiireen kaupalla kahden jälkeen ajamaan kohti Logroño:a, La Ruojan - tuon kuuluisan viinialueen - pääkaupunkia. Aika pitkään saimme ajaa, olimme perillä iltaseitsemältä. Nyt oli periaatteessa hyvä viikonloppu käydä Logroñossa, koska oli sadonkorjuujuhlan aika. "Fiesta de San Mateo" tarkoittaa Pyhän Matteuksen juhlaa, en tiedä, miten tämä Mateo / Matteus siihen liittyy. Ehtoollisviinin kauttako?

Kaupungissa oli juhlahumua oli viinityöläisten paraatia, turisteja ja ihan virallinen juhlaohjelmakin. Jäimme napostelemaan yhdet pinxtot (=tapakset baskitapaan) Gran Vian varrelle, odotellessamme virallisen ohjelman mukaan katua kiertävää jatsibändiä. Pinxtot menivät parilla haukulla, eikä bändistä kuulunut mitään. Näimme kuitenkin viinisuihkulähteen joka loisti punaisena Gran Vialla.

Yksistä naposteista ei nälkä lähde. Suuntasimme kohti kuuluisaa Calle Laureli:a ja huomasimme tunnelman olevan varsin tiivis. Ahtauduimme kaikki lapsia ja mummoja myöten pystybaareihin ottamaan lisää alkupaloja ja lasilliset juotavaa. Espanjassa muuten lapset saa viedä ravintolaan illallakin, se on normaalia - tässäkin juhlassa näkyi lapsia ja rattaita liikenteessä.

Emme kuitenkaan onnistuneet löytämään illallispaikkaa vanhasta kaupungista, joten aikamme kierreltyämme palasimme hotelliimme joka sijaitsi hieman vanhan kaupungin ulkopuolella. Hotellin ravintola oli tyhjä, mutta siitä huolimatta ruoka maistui.

Seuraavana päivänä yritimme päästä vierailulle jollekin viinitilalle. Hotellissa ja Logroñon matkailutoimistossa sanottiin, että "complicado", monimutkaista/vaikeaa, koska oli juuri nämä juhlat, koska on sunnuntai, ja pitäisi olla varattuna aika etukäteen. Emmekä saaneet aikaa mihinkään.

Lähdimme ajamaan takaisin päin Laguardian kautta. Oikein mukava paikka käydä; vanha kaupunki on mäellä muurin ympäröimänä. Kapeilla kujilla on kiva käyskennellä, kaipa sieltä jokin museokin löytyisi. Me löysimme sieltä viinikaupan, ja mukaan tuli pari pientä laatikkoa; Pujanza 2005:tä ja Marques de Vargas Reserva 2002:ta. Hinta ei ollut halpa mutta ei kalliskaan.

Paluumatka oli aika lailla yhtä pitkä. Vaikka emme viinitilalle päässeetkään ihastelemaan, ainakin aikuisilla oli kivaa, söimme hyvin, näimme maisemia ja olemme valmiimmat käymään La Riojassa uudestaan.

La Rioja on yllättävän monipuolinen matkakohde, sieltä löytyy maaseudun, viinin, tapasten, pikkukaupunkien ja dinosaurusten lisäksi esim. golfkenttiä ja laskettelukeskus Valdezcaray (330 km / 4,5 tuntia kotoa).