Nyt oli ns. pitkä viikonloppu eli "puente". Tiistaina oli jonkun pyhimyksen päivä ja myös maanantai oli monilla vapaapäivä. Päätimme käyttää tilaisuuden hyväksemme ja käydä pikku neljän päivän rantalomalla.

Jälleen kerran olimme hieman myöhässä majoituksen varauksen kanssa. Tämä oli muuten viimeinen kerta, kun me 5 hlö porukalla yritämme majoittua Espanjassa hotelliin; ei ole eikä kannata. Viiden hengen hotellihuoneita ei käytännössä ole, ja kahteen pieneen, erilliseen hotellihuoneeseen majoittuminen on tylsää tämän kokoisella porukalla. Sitä paitsi hotellien pienet huoneet ja minibaarit suorastaan ärsyttävät. Apartamento on Suurperheiden (> 2+2) majoitusmuoto Espanjassa.

Etsimme aluksi majoitusta Peñiscolasta (Penyiscola), Valenciasta, Castellón la Planan pohjoispuolelta. Hotellimajoitusten kanssa kävi niinkuin yleensä ja edes rantaleirintäalueelta ei löytynyt vapaata mökkiä. Käytettyäni enemmän kuin päivän netin selaamiseen ja soitteluun, kyllästyin. Vaimo alkoi hoitaa asiaa ja tulokset paranivat uudelleenfokusoinnin ansiosta.

Apartamentoja eli vuokrattavia loma-asuntoja löytyy Espanjasta (ja muualtakin) runsaasti, esim:
Kun Penyiscolasta ei tuntunut löytyvän sopivaa mökkiä, vaihdoimme kohdetta, kun Apartamentos 3000:lta tarjottiin kämppää Alcossebrestä, joka on samalla Costa Azaharin (=Appelsiininkukkarannikko) alueella n. 50 km etelämpänä.


Ver mapa más grande

Alcossebre (valencianoksi) eli Alcoceber (castellanoksi) (...tai Alcocebre) on Alcalá de Xivertin rantakylä Valenciassa, Castellón ja Penyiscolan välillä. Matkaa kotoa sinne tulee 476 km ja 4 1/2 tuntia GPS:n mukaan. Tie on hyvä, pääosin 120 km/h moottoritietä. Maksullisia teitä oli parissa kohtaa, mutta kustannus oli yhteensä alle 10 €.

Ajoimme läpi Castilla-La Manchan vainioiden jotka valuivat tien sivuilla punaisina, keltaisina ruskeina, ja paikoin myös vihreinä kumpuina tien sivuilla. Tämän päivän tuulimyllyt La Manchassa ovat hieman erilaisia kuin vanhoina aikoina, paikoin näkyi runsaasti korkeita tuulivoimaloita.

1897413.jpg
Missä olet, Don Quixote?

Tällä kertaa lapset olivat tosi kiltisti autossa. Osuutensa oli viihdelaitteiston lisäyksellä, ostin nimittäin auton takapenkkiläisiä varten Hipercorista DVD toistimen, mallia IDX LW285 - hintaan 139 euroa. Toistaa ongelmitta meksikolaisia ja eurooppalaisia DVDeitä, mikä olikin odototettavissa kiinalaiselta halpislaitteelta. Silti, valittavissa oli suomenkieliset valikot! Mitäköhän seuraavaksi pitää olla? XBOX autoon? ;-)

Ajoimme GPS:n ohjaamana aivan ihmeellisen pöpelikön läpi Alcossebren Tres Playas rannalle, oli pusikkoa, peltoa, mutkia, muureja, tie oli silti päällystetty. Kun saavuimme Tres Playasille, vaimo sanoi että apartamento onkin Playa Moron kohdalla. Alcossebressä rantoja riittää, suosittelen kuitenkin ensin ajamaan keskustaan.

1897414.jpg
Alcossebre ja viheriöivät dyynit

Kun luulimme olevamme oikealla suunnalla, soitimme paikalliselle kiinteistöimmeiselle. Marta-täti tuli viemään meidät loma-asunnolle ja luovuttamaan avaimet. Saimme valita parista asunnosta, ja otimme sen joka oli alakerrassa, eteläparvekkeella, lasten leikkikentän ja uima-altaan lähellä. Talo oli uusi, ilmeisesti juuri valmistumassa oleva, ja oli odotuksiamme parempi. Hienolle hiekkarannalle oli noin 200 m, vaikka talo oli rannimmainen siinä kohtaa. Sijainti kaksi kilometriä keskustasta oli ainoa huono puoli.

1897415.jpg
Unos Apartamentos

Tällä lomalla vapautimme itsemme velvollisuudesta käydä katsomassa nähtävyyksiä, keskityimme rannalla olemiseen ja sen lomassa ruokailuun. Mejillones marinera (sinisimpukat merimiehen tapaan) ja erilaiset paellat (arroces / fideua) olivat sangen hyviä. Huonoa ravintolaa emme tavanneet, mutta yhden erinomaisen: Can Roig.

Sadettakin tuli, kesä on kääntymässä syksyyn mutta lämpötila pysyi öisinkin reilusti yli 20 asteen, päivällä noin 25-29 astetta.

1897416.jpg
Sade teki sateenkaaren , mutta ei ollut kylmä kuitenkaan

Rannan hiekka on hienoa ja ranta on loiva, sopii hyvin lapsiperheillekin. Rannat puhdistetaan öisin koneellisesti, ja monet Costa Azaharin rannat ovatkin saaneet EU:n sinisen lipun hyvin hoidetun rannan merkiksi. Kokeilimme rannat Platje (Playa) del Moro, Playa Romana ja Platje Carrgador, mukavia olivat. Rannoilla oli jopa lasten leikkipaikkoja.

1897418.jpg
Hiekkamuodostelmia

Valenciassa puhutaan castellanon (espanjan) lisäksi valencianoa, joka on oma kielensä... jota voisi sanoa ehkä kuitenkin katalaanin murteeksi. Tällä espanjantaidolla en saanut mitään huoltomiesten höpinöistä, ja onneksi munapaketista näki että siinä on munia, ja lisäksi siinä oli myös pienellä präntätty castellanoksi "huevos de gallinas".

1897417.jpg
"Ulkomailla" Valenciassa kirjoitetaan ja puhutaan valencianoa. Kuvassa munia.