Suomen loman jälkeen palasimme takaisin kuumaan Madridiin. Päivälämpötilat nousivat koko lopun elokuun ajan 30 asteen yli. Ilma on täällä hyvin kuivaa, joten olo ei ole hiostava, mutta pihalla nurmikko ja muutamat olivat kuolleet kahden viikon kastelemattomuuden seurauksena.

Olemme heränneet myöhään ja mennet nukkumaan myöhään, koska illalla puolenyön jälkeen alkaa hieman viilentyä. Ilmastoinnin kanssa emme ole nukkuneet montaakaan yötä, mutta iltaisin olemme useinmiten jäähdyttäneet makuuhuoneet 26 asteeseen.

Päivisin on ollut ihan kivaa. Talossa on uima-allas, ja olemme uineet lähes päivittäin. Olen myös käynyt lasten kanssa taas huvipuistossa ja eläintarhassa. Ruokakaupassa käyntiä, joskus vähän muutakin ulkoilua...

Ei ole reissattu paljoa, mutta sentään El Escorialissa kävimme. Käymme varmasti toistekin, linna nyt oli taas yksi suuri suuruus, mutta kaupunki on mukava kävellä ja käydä sunnuntailounaalla.

1897412.jpg
El Escorial - linnan pihaa

Muutamia asioitakin on tässä hoideltu: Spanair rikkoi rahdissa (Lufthansan/Frankfurtin kautta kulkiessa!) yhden lasten turvaistuimista, ja saimme korvauksena uuden (tosin Gracon) tilalle. Asian hoitamiseen tarvittiin kolme reissua:  Ensin todetakseni klo 14 että Spanairin osoittama lastentarvikekauppa on auki 9-13 ja 17-21. Siesta kuumimpaan aikaan, tietysti. Miksen soittanut? Ohikulkumatkalla onneksi. Toisella kertaa sain istuimen, mutta piti vielä tehdä kolmas reissu viemään matkatavarakuitti ja matkalipun kanta.

Jääkaapin pullotelineen kanssa kävi vähän samalla tavalla. Kukaan ei vastannut puhelimeen huoltoliikkeessä koskaan, ja niinpä menimme paikalle siesta-aikaan, vai oliko se nyt "horario intensivo" eli kesäisin lyhyt aukiolo. Toisella kerralla tilasin osan, ja kolmannella kerralla sitten sain sen osan.

Koulullakin kävimme, mutta ilmoittautuminen ei onnistunut, kun viimeisimmät listat eivät olleet tulleet kouluvirastosta. Saimme kuitenkin koulukirjalistat, ja nyt pojille on koulukirjatkin ostettuna.

Hankin itselleni "digitaalisen allekirjoituksen" eli PKI varmenteen. Espanja on edistyksellinen maa, usko vaan. Varmenteen myönsi Real Fabrica Nacional de Moneda y Timbre (FNMT, kansallinen raha- ja postimerkkitehdas) parilla klikkauksella, ja henkilöllisyyteni varmensi Madridin kaupunginkonttorin virkailija. Tämän varmenteen avulla voin tehdä hakemuksia ja hoitaa viranomaisten kanssa asioita internetin kautta. Voin myös allekirjoittaa meilini.

Niinpä tein anomuksen netissä "Titulo de Famlia Numerosa":sta eli Suurperhekortista. Kortilla saa alennuksia esim. matkalipuista ja auton rekisteröintiveron 50% alennuksen. Koulukirjojen hankintaankin olisi ilmeisesti saanut tukea - vaan taitaa tälle vuodelle olla jo myöhäistä. Odottelen nyt virkatodistuksia Helsingin Maistraatista.

Koulun alkuun on vielä reilu viikko. Tytön koulupaikka pitäisi vielä varmistaa, ja sen jälkeen hankkia kirjat.

Ensi viikonloppu on täällä pitkä, eli maanantai ja tiistai ovat töistä vapaita. Käytämme tilasuuden hyväksemme ja lähdemme käymään rannalla Alcossebressä, Castellónin provississa.