Olimme Suomessa lomailemassa, minä peräti kolme viikkoa lasten kanssa.

Suomen kesä on kaunis ja vihreä, joskin viileä. Oli mukavaa nähdä ystäviä, sukulaisia ja tuttuja.

Helsingissä olimme kuin turisteina ikään. Aluksi majoituimme Pohjois-Vantaalla mummolan tiloissa, sieltä kun pääsi junalla puolessa tunnissa keskustaan. Kauppatorilta lähti lounasristeily, ja niinpä nautimme lounaan Helsingin edustalla kauniissa kesäsäässä.
1880278.jpg
Ravintolalaiva Dooris Kolera-Altaassa

1880280.jpg
Lounaspöytä vielä satamassa

1880281.jpg
Kansainvälistä meritunnelmaa

Lauantaina olimme piknikillä. Eräs Englannissa asuva ystävämme oli keksinyt mainion tavan juhlistamaan 10v hääpäiväänsä - ja piknikillä porukka oli taas suurin piirtein sama. Säät suosivat, lapset kävivät vedellä lotramassa uimarannassa, kuohuviini ja muut eväät maistuivat.

1880283.jpg
Piperin puisto

1880284.jpg
Suomenlinnan Susisaaren uimaranta

Siirryimme sitten Etelä-Suomen läänin pääkaupunkiin, Hämeenlinnaan, toiseen mummolaan tietysti. Emme jääneet seuraamaan isäni huopakattoremonttia, vaan lainasimme asuntovaunun ja veturin ja suuntasimme Naantalin leirintäalueelle.

Naantalissa kävimme Muumimaailmassa ja Väskin Seikkailusaaressa.

1880287.jpg
Muumipapan uimahuone (ei avoinna yleisölle)

1880288.jpg
Kullanhuuhdontaa lapsille Väskissä


Nautimme merellisen pikkukaupungin tunnelmasta.

Söimme hyvin, varsinkin Uudessa Killassa ja Kala-Trapissa. Kaivohuonellakin ruoka oli hyvää ja oli myös lasten annoksia, mutta aurinkoisena päivänä täydelle terassille ei olisi kannattanut mennä. Emme aikoneet nautiskella kahden tunnin odotusajasta. (Jälkeenpäin meilasimme firman johdolle että se ei ollut meistä mukavaa, ja he lupasivat parannusta asiaan.)

Naantalin leirintä-alue on ihan kiva ja siisti - leikkipaikkakin on. Se on metsäisessä rinteessä, joillekin paikoille vaunun saaminen ei ole ihan helppoa. Laivojen koneiden ääntä saattaa kuulua läheisestä autolautta- ja rahti satamasta, mutta emme häiriinny pienistä.

Vaimolle tuli pyöreät 40 täyteen ja sitä piti juhlia. Kun muutakaan paikkaa ei löytynyt, juhlimme muutamien ystävien kanssa ruokaravintolassa Espoon Leppävaarassa. Sijainti oli harkittu, sillä suurin osa ystävistämme asuu juuri Espoossa. Käväisimme vielä pikku jatkoilla Helsingissä Rymy-Eetussa, kun lapset oli haettu mummolaan nukkumaan.
Lähisukulaisten kanssa kävimme vielä erikseen illallisella. Nyt on juhlittu, seuraavan kerran samalla laajuudella vasta kymmenen vuoden päästä.

Työt kutsuivat, loma loppui vaimolta ja hän palasi Madridiin. Minä jäin vielä Suomeen lasten kanssa viikoksi. Piti viettää mummolassa vanhimman pojan synttärit. Paikalle saatiin entisiä luokkakavereita, lahjoja tuli ympäri Suomea - Espoosta Saarijärveä myöten.

1897410.jpg
Tein mummin kanssa 8-vuotiaalle synttärikakun

Spanairin kone törmäili viiden kilometrin päässä kotoa, vain muutama päivä sen jälkeen kun olimme tuleet kotiin Spanairilla juuri tuolle Barajasin kentälle. No, nyt ei tarvitse hetkeen lentää... ainkaan Spanairilla.