Hyvä lukijani, toivotan sinulle Hyvää Joulua ja Onnellista uutta vuotta!

Joulun sää on täällä aurinkoinen ja ulkona on +12 astetta. Joulukuun alun kylmempien säiden takia osasta puita lehdet ovat pudonneet. Lunta Espanjasta löytyy lähinnä Pyreneiltä ja Sierra Nevadasta.

Edellisestä blogikirjoituksestani onkin seitsemän kuukautta aikaa - harvat lukijani lienevät jo unohtaneet koko blogini. En ole kuitenkaan unohtanut kokonaan blogejani, mutta niille vain ei ole ollut aikaa. OIin myös päättänyt jo aiemmin, että en blogaa huonoista fiiliksistä - Suomi on täynnä blogeja joihin vuodatetaan olemassaolon tuskaa.

Viimeiset kuukaudet ovat olleet tavallisen kiireisiä, ja silti on tuntunut että paljoakaan ei ole saanut aikaan.

Kesällä kävimme Suomessa, elokuussa meillä oli kavereiden kanssa viikonloppureissu Valenciaan. Kävimme mm. rannalla kiertämässä El Salerin golfkentän. Syksyn aikana on käyty lyömässä palloa muutaman kerran muutenkin.

Lapset harrastavat urheilua riittävästi; kaikki käyvät koulun iltapäiväkerhossa judossa kaksi kertaa tunnin viikossa, pojilla futistreenit kahdesti viikossa + pelit melkein joka lauantai. Helena kävi golf-kurssin syksyn aikana, ja nyt hänelle on anottu lisenssiä ja handicappia voi yrittää tenttiä - pääseen sitten isin ja äidin kanssa kiertämään kylämme pikkukenttää.

Syksyn aikana tekemistä on riittänyt tietysti kotihommissa. Ruoanlaitto on päivittäistä, ja siihen menee oma aikansa, varsinkin kun käytämme tosi vähän valmisruokaa. Ruokatouhujeni tähteitä pääsee seuraamaan ruokablogissani.

Niin sanotulla ammatillisella puolella olen aloittanut muutamia projekteja, jotka ovat yhä kesken. Minulla on puolivakavissaan laitettu website mobilitio.com, jonka apps hakemistossa on vielä julkaisemattomia kokeiluja. Joo, osaan tehdä nyt web-sivut myös PHP:llä, mikä onkin javaa ketterämpi tapa. Minulla on myös kehitteillä jotain myös mobile java juttuja - joka lienee viisi vuotta aikaansa jäljessä teknologisesti, mutta maailmassa on vielä paljon toimivia (nokian) java-puhelimia.

Mainitsemani huonot fiilikset ovat johtuneet lähinnä työnhaun toivottomuudesta. Yli nelikymppinen, ulkomaalainen, oudosta yliopistosta valmistunut projekti- ja tuotekehitysinsinööri ei ole kuumaa kamaa työmarkkinoilla. Nykyinen työnantajakulttuuri ei myöskään suosi minua; nykyään haetaan eniten "erikoisossajia" joilla on kolmen vuoden työkokemus neljä vuotta vanhalta erikoisalalta. Minun kaltaiseni yleismies joka tekee kaikkea sähköasennuksista projektin vetoon ei kelpaa mihinkään. Täytyy perustaa oma firma siis, niin voi laittaa sellaiset kriteerit että pääsee itse töihin. Olisi hyvä olla myös joku yhtiökumppani, yksin on vähän hankalaa. Vielä kun keksisi jotain myytävää, jolla riittäisi ostajia.