Kesäkuussa alkaa kesä. Espanjassa kesä on virallisesti 15.6. - 15.9. Tämä näkyy mm. taloyhtiöiden ja maauimaloiden uima-altaiden aukiolona.

Lämmintä

Oikukkaan kevään jälkeen kesäkuu on alkanut lämpimänä. Lämpötila on käynyt kolmen kympin yläpuolellakin, pilvisyys on ollut kuitenkin onneksi vaihtelevaa. Viikonlopun ruoanvalmistustapa on ehdottomasti grillaus.

Ajoittain voisi kommentoida kuumuutta. Kuumuutta vastaan rakensin viime viikolla ullakon ikkunaan hyttysverkon kehikkoineen, jotta sitä voisi pitää auki ympäri vuorokauden tarvittaessa. Täälläkin on jonkin verran hyttysiä.

Eilen kun illalla sisällä lämpötila pysyi yölläkin makuuhuoneissa +27 asteessa, hain makuuhuoneisiin kellarista siirrettävät ilmastointilaitteemme, jotka olimme ostaneet viime kesän lopulla käytettyinä tutuilta. Pöntöt puhaltavat kuumaa ilmaa ulos ikkunasta paksua putkea pitkin ja kylmää sisälle.

Oma allas tekeillä

Meilläkin on oma uima-allas, tosin vasta rakenteilla. Se on sellainen peltiallas jossa on PVC-muovinen pohja, halkaisija kuitenkin kolme ja puoli metriä ja vettä menee sisään noin kymmenen kuutiota. Alustan tasoittaminen on ollut melkoinen homma, eikä suuresta työmäärästä huolimatta lopputulos ei ole täydellinen. Tontti on hiekkamaata, ja talon takana on sopiva nurkkaus altaalle. Altaan paikkaa on kaivettu ja haravoitu ja analysoitu vatupassin ja riman kanssa moneen otteeseen viime kesästä asti. Paikalla on välillä pelattu jalkapalloa, on satanut, ollut talvi (ilman routaa onneksi) ja sama homma on pitänyt toistaa muutaman kerran.

Viime viikolla, kun kesäkuun puoliväli oli jo kuukauden päässä, päätimme laittaa vihdoin keinonurmimatot alle. Sitten laitettiin reunan muovinen aluslista ja sen päälle peltinen reuna rullalta - ruuveilla kiinni. Seuraavaksi olikin mielenkiintoista puuhastelua yrittää saada reuna pysymään ympyrän muotoisena. Ei kun toistuvasti mittaamaan. Ovaalin muuruttua ympyräksi alettiin laittaa pohjaa; se on sellaista PVC muovikangasta, vähän niinkuin suihkuverhoa. Reilun 10 neliömetrin asetteleminen tasaisesti on yllättävän vaikeaa. Laitoin reunat paikalleen, ja kun yläreunakin asettui ympyrän muotoiseksi, niin reunat roikkuivat pussilla. Yritin virittää sieltä ja täältä, ja lopulta viisas vaimoni kehoitti purkamaan reunat. Purin reunat, mutta purun valmistuttua viisastelija oli jo hävinnyt. Rakennustouhu jatkuu siis myöhemmin.