Espanjassa ei vietetä nykyään hiihtolomaa (eli "semana blancaa"). Suomessa kyllä! Meillä oli vieraita Suomesta viime viikonloppuna, ja kohokohtana oli Real Madrid - Villareal peli Santiago Bernabeu - stadionilla.

Tällä kertaa liput olivat periaatteessa huonommat, vaikka olin ostamassa lippuja aivan oikeaan aikaan peliä edeltävänä maanantai-aamuna klo 10 - netin kautta. Servicaixan nettikauppa ei kaatunut tällä kertaa, mutta kuuden hengen ryhmiä ei löytynyt 3. amfiteatterista, vaan piti mennä ylemmäs nejänteen. Paikat olivat kuin piippuhyllyllä jyrkän katsomon päällä, mutta näkyvyys sieltäkin oli riittävän hyvä. Liput maksoivat "vain" 40 euroa / kpl, alempana oli vain 120 € ja VIP paikkoja jäljellä. Tulos 6-2 Real Madridille ei ollut yllätys.

Säät eivät suosineet vierailijoita, täällä oli sadetta ja sumua. Kaiken lisäksi vierashuoneen katto vuosi. Uuden vuoden tienoilla ilmoitimme omistajalle viasta, ja pari ukkoa on jo käynyt katsomassa. Taitaa tulla kalliiksi eikä ole kiire.

Talvi taitaa olla kuitenkin Madridissa jo ohi, vaikka sisäkatto ei ole vielä kokonaan kuivunut. Sen sijaan vuorilla riittää vielä lunta. Meinasimme mennä Sierra de Béjar:iin (Avilan-Salamancan suunnalle), mutta lasten mahanpurujen ja myrskytuulta ennustaneen sääennustuksen takia siirsimme reissun ensi viikon lopulle.

Tänään aurinko paistoi ja pihan kevätkunnostus alkoi.