Talviolympialaiset tulevat. Ehdimme - minä ja vaimo - huolestua siitä, miten nähdä talviolympialaisia Espanjassa. Selvitin satelliitin asennusmahdollisuutta. Voi asentaa. Mikä satelliitti? Ilmainen saksankielinen Eurosport ei paljoa ilahduta, ja ilmaisen englanninkielisen analogisen olemassaolosta on vain huhuja. Näyttäisikö Espanjan Digital+ Eurosportin ja olympialaiset myös englanninkielisellä äänellä?

Ei hätää, RTVE (Espanjan YLE) lähettää aika paljon Vancouveria - sitä on jopa mainostettu, ja kisoissa on mukana myös espanjalaisia urheilijoita. Ja kas,  RTVE on avannut weppisivut Vancouverille. Espanjalaisia nähdään alppihiihdossa (5), maastohiihdossa (4), lumilautailussa(4), freestylessä(1), kelkkailussa(1), ampumahiihdossa (1) ja taitoluistelussa (2), yhteensä 19 urheiljaa.

Lätkämatseja, curlingia ym. marginaalilajien katsomista varten tilasin TV-kaistan, että voimme katsoa loput mitä ei muuten näe Suomen TV:stä hieman viivästettynä.

Talvi on täällä kyllä vielä kovin paikkariippuvainen käsite. Vuorilla on lunta ja pakkasta, meillä päivän ylin lämpötila on ollut n. 9 astetta. Alimmillaan yöllä laskee nollaan, joten lämmitys ja villasukat ovat tarpeen.