Comunidad de Madrid Castillan sydämessä on kaukana aurinkorannoista, matkaa lähimpään meren rantaan on 500 km. Tästä meitä muistuttaa talvisää, lumisateineen ja pakkasineen. Barcelonakin on hakenut talviolympialaisia, mikä on aivan perusteltua - tosin kisat varmaan oikeasti pidettäisiin La Molinassa ja Masellassa; alppihiihtoa "Alp" nimisen kylän lähellä.

(Ei silti nyt lumisateita on riittänyt melkein koko maahan.)

Lämpötilat nousivat viime viikolla jo pitkälti yli kymmenen asteen, lumet olivat jo sulaneetpois ja tuntui aika keväiseltä. Taas tuli pohjoinen tuulahdus ja maa oli lumessa.

Tilasin polttoöljytäydennystä 800 litraa (@ 0,65 / litra) miettien että sillä pärjää ensi talveen, mutta nähtäväksi jää.

Madridista käsin voi hyvinkin lasketella, varsinkin arkisin. Navacerrada on vielä samaa "lääniä", ja kun menee pari kilometriä Castilla y Leonin puolelle niin löytyy pari kohtalaista hiihtokeskusta; La Pinilla A-1:n kupeessa ja Rascafriassa (Puerta de Cotos) Valdesqui. Kävin koelaskemassa Valdesquissa eilen, ja ihan läpäisi testin. Rinteet ovat suomalaiselle aika pitkiä mutta helppoja, pituutta pari kilometriä ja korkeuseroa yli 300 m - eli puolitoista Rukatunturia. Keli ei ollut täydellinen, vaikka oli neljä astetta pakkasta, koko mesta oli pilvessä ja näkyvyys varsin huono. Pitääpä mennä tänään uudestaan, kun on parempi sää. Rinteeseen ajaa kolmessa vartissa, matkaa on n. 45 km, nousua tulee 1000 m.