Säät ovat edelleen kylmenneet. Aamulla on ollut usein sumuista ja muutamina aamuina lämpötila on ollut vain +2 astetta. Kotimme on kuitenkin pysynyt aika hyvin lämpimänä, talossa on ilmeisesti jonkin verran eristystä ja ikkunan kamit ovat sentään PVC:tä eivätkä alumiinia.. Kynnyksen rakentaminen ulko-oveen sekä oven tiivistäminen kumitiivisteellä taisi auttaa ainakin vetoon. Öljylämmitin käy kyllä aika usein, mutta syyskuun puolivälistä alkaen öljyä on mennyt ehkä neljännestankillinen eli 250 litraa.

Jouluruokiakin on mietitty - vähän. Viime viikoloppuna kävimme kaksilla joulumarkkinoilla, kirkkojen saksalais-suomalaisilla sekä (ilmeisesti) kauppamiesten skandinaavisilla. Kirkkomarkkinoiden Suomi-tiskiltä ostimme mukaan karjalanpiirakoita ja joulusuklaata sekä arvan joka voitti joulukorin. Skandinaavisilla nautimme leipiä muna-anjovis- sekä poropäälisin, ja mukaan ostimme ruotsalaisilta puolukkahilloa sekä felixin punajuuria ja herkkukurkkuja.

Innostuin karjalanpiirakoista sen verran, että päätin kokeilla niiden tekoa itse, kaapissa kun oli ruisjauhoja ja pastakone. Pastakoneella valmistus on helppoa, mutta parhaaseen tulokseen tarvitaan a) voita b) suolaa c) pelkkää ruisjauhoa. Yhden reseptin innoittamana laitoin osan valkoista vehnää (20%), terveyssyistä hirmu vähän suolaa, ja jälkivoiteluun maitoa jossa on vähän voita. Lopputulos oli kaunis, maistui lapsille, mutta jäi kaipaamaan voita ja suolaa.

Tänään olimme Suomen suurlähettilään Markku Keinäsen itsenäisyyspäivän vastaanotolla. Vastaanotto oli jo nyt torstaina koska ensi viikonloppu on n.s. "puente" eli pitkä yleisesti vapaa viikonloppu.

Joulu tulee, tarttis kai tehdä jotain. Ai niin, koristeet pitää kaivaa esiin kellarista!