Maanantaina 12.10. oli espajalaisten kansallispäivä - eli espanjalaisuuden päivä, tai Amerikan löytämisen päivä, niinpä töistä ja koulusta oli vapaata.

Sääennuste oli luvannut hyviä säitä, ja lämmitä oli ollut kotonakin, niinpä päätimme käyttää viikonlopun rannalla käymiseen. Matkaa optimoitiin viikonloppureissulle mahdollisimman lyhyeksi. Pohjoisrannikolla Atlantin vesi olisi kylmää, Kataloniaan ja Andalusiaan on 600 km autolla, niinpä lähimpänä on Valencia, ja sen viereiset Costa Blanca tai Costa Azahar noin 400 kilometrillään.

Ystävämme Hennan vinkin perusteella päädyimme n. 70 km etelään Valenciasta Dénian kaupunkiin. Denia on mukava pikku kaupunki (51000 asukasta), jossa on Las Marinasin alueella matalat, lapsille sopivat hiekkarannat. Viiden hengen suurperheen majoittamisesta meinasi tulla ongelma, kuten tavallisesti, kun ei ole noita viiden hengen hotellihuoneita olemassakaan, ja apartamenton varaaminen kiireessä yksityiseltä ei aina onnistu. Hotel Rosa ratkaisi ongelmamme tarjoamalla meille kaksi vierekkäistä huonetta; toinen keittiöllinen "bungalow" ja toinen huone jossa oli terassi. Molemmat olivat maan tasossa, ja niinpä huoneiden välillä pääsi kulkemaan helposti.

Hotellin takaterassi

Sen lisäksi saimme vielä edullisen tarjouksen. Hotellissa oli oikein ystävällinen, perhehotellimainen palvelu, hyvät aamiaiset (kahvi-leipä-hedelmä), sopivan kokoinen uima-allas, lähellä rantaa. Etäisyys rannasta ei tosin ole väitetty 20 m vaan paremminkin 100 m. Segunda linea, eli toisessa talorivissä rannasta, mutta rantaan pääsee helposti tenniskentän ja joen välistä kujaa pitkin, ilman katujen ylityksiä.

 

Kuja rannalle joen vartta pitkin

Déniassa voi viettää lasten kanssa rauhallista rantalomaa; olla rannalla aurinkoa ottaen, uiden ja pelaten potkupalloa. Ruokapuolella voi nauttia paikallisista erikoisuuksista kuten paellasta tuoreiden merihärveleiden kera. Linna ja jotain muitakin nähtävyyksiä on, jos aika ei muuten kulu.

Paella

 

Mejillon eli sinisimpukka

 

 Linnan muuri. Visiitti jäi "ensi kertaan"