Kävimme tuossa pari viikkoa sitten Manzanares el Realissa, 20 km / alle puolen tunnin päässä kotoa. Kyseessä on pieni 6000 asukkaan kylä Sierra Guadarraman juurella, jolla on kuitenkin tavallista enemmän historiallista merkitystä.

Siellä on Mendozan linna, joka tunnetaan myös "Manzanares el Realin uutena linnana". Tätä uutta linnaa alettiin rakentaa 1475 roomalais-maurilaisten raunioiden päälle. Linna kuuluu aatelisherralle "Duque de Infantado, Íñigo de Arteaga y Martín" mutta sen hallinnasta, kunnossapidosta ja käytöstä vastaa Madridin maakunta (Comunidad de Madrid).

Linnassa on tehty melkoiset remontit. 1977 linna avattiin yleisölle. Vuodesta 2005 alkaen linnaan tehtiin taas muutaman vuoden remppa, ja se laitettiin turistinähtävyyskuntoon. Siellä on nyt museo-osa kierroksen alussa, ja paikat ovat nyt uuttakin ehommassa kunnossa.

Ostimme lapsille matkamuistoksi linnan pienoismallin, sellaisen pahvista leikattavan ja liimattavan. Sittemmin huomasimme, että kokoamisessa tarvitaan isin apua, se ei ollutkaan ihan helppo koota.

Linna

Vuoristoa Linnan takana

Ruokasali? Vesikeittoa? Ei kun Sala Santillana.

Manzanares El Realiin kannattaa retkeillä muutenkin, kylä on oikein viehättävä. Sieltä löytyy ruokapaikkojakin. Lähistöllä pääsee vaikka kävelemään vuorille ja kiville. Vuorten reunassa on La Pedriza, erikoinen kivikko jonka luota lähtee vaellusreittejä. Me kävimme vain kahvilla.

Kahvila La Pedrizassa.

Lisää kuvia La Pedrizasta tästä linkistä