Lapset ovat saaneet nauttia espanjalaisesta julkisesta koulusta pari viikkoa, ja hyvin on koulunkäynti sujunut. Emme ole myöhästyneet kertaakaan, ja isi on melkein aina muistanut pakata eväät mukaan. Koulumatkaa on 1.7 km / 5 min autolla. Kävellen turhan pitkä pienimmille, varsinkin kun on ylämäkeä. Bussia pitää kokeilla, linjojen 2, 4 ja 5 pysäkit kun ovat ihan lähellä kummassakin päässä.

He ovat ilmeisesti nauttineet lyhyistä koulupäivistä - 9:30 - 13:30 + tunnin ruokailu + vapaata. Olen hakenut heidät koulusta noin 14:45. Huomenna koulupäivät pitenevät 16:30 asti, ja sen päälle on tulossa vielä iltapäiväkerhoa. Yritin ilmoittaa lapset kerhoihin, mutta saapa nähdä mihin pääsevät. Luvassa on ainakin judoa, futiskerhoa ei ole. Jalkapalloa voisi harrastaa koulun ulkopuolella A.D. Colmenar:in hoteissa.
Colmenarin ykkösjoukkue pelaa espanjan 3. divisioonassa... mutta junioritoiminta vaikuttaa laajalta.

Kotona tekemistä on riittänyt. 9:30 ja 14:30 välillä on viisi tuntia, ja ne ovat kuluneet nopeasti. Kaupassa käyntiä, siivousta ja remonttia pääasiassa.

Remonttia: Minä olen laitellut pikkuasioita, joita vuokraisäntä ei tule laittamaan kuntoon.

Kun loman aikana yläkerran vessanpytyn koho oli ottanut itseensä, ja alkanut pruuttaamaan vettä ja tiputtamaan pytyn ulkopuolelle, vaihdoin hetimiten uuden kohon. Rautakaupan pussissa luki että 10 min homma ja aika-arvio piti. Olohuoneen kattoon oli tullut läikkä. Ocaso vakuutusyhtiö lähetti ensin tarkastajan paikalle joka sanoi minuutin vilkaisulla että korvataan. Vakuutusyhtiö lähetti seuraavalla viikolla maalarit paikalle jotka maalasivat olohuoneen katon.

Ehkä isoin urakka oli pihan laitto. Takapihan "pinnoitteena" on kova hiekkamaa, jonka seassa oli betoninkappaleita, tiilenkappaleita, erikokoisia kiviä, rikkaruohoja sekä muurahaispesiä. Nyt siellä uskaltaa kävellä. Uima-altaan paikka on tasoitettu ja laitettu vaakasuoraksi, mutta kylmän koulunaloitusviikon takia lykkäämme altaan kasaamisen kevääseen.

Pihan somistukseksi olemme istuttaneet joitakin kasveja: pari sypressiä, katajaa, liljaa, laventelia, rosmariinia ja muita yrttejä. Ruohikkoa ei tule, koska kesällä sitä pitäisi kastella, sen sijaan jokikiviä ja männynkuoriketta - edullista ja kestävää. Ei pala eikä kuivu. Kasvivalinnatkin painottuivat kuivuutta kestäviin varpuihin.

Pääosin vaimon somistamat rappujen sivut, mutta kuoppaa olen kaivanut

Maalasin keittiön katon. Ostin aluksi purkin halpaa mattavalkoista "ecoplast" 4,95 euroa / 4 litraa. Ostin toisen kun eka kerros ei peittänyt tarpeeksi. Kolmanteen kerrokseen investoin 4 l purkkin "Blanco Radiante":a (8,95 eur / 4 l) , joka peittääkin jotain. Kaipa kolmeen kerrokseen on tyytyminen, vaikka vasta tuo viimeinen oli kunnon maalia. Pari päivää tuhrautui, pitihän aina peittää kaappeja ja siivota.

Sitten täällä kävi oikein remonttimiehiä. Putkimies laittoi kylpyhuoneen pesualtaaseen vesilukon ja kiinnitti WC-pytyn kunnolla kun oli viemärinhajua. Ei ihme, yksi lattiassa oleva yhteinen vesilukko pesuallasta, bideetä ja kylpyammetta varten. Sitten reiskat laittoivat ulko-oven niin, että ei enää raahaa lattiaan: ovi pois ja konehöylällä liikoja pois. Oven alareuna ei ole enää suora, mutta ovi aikeaa vaivatta. Talveksi pitää varmaan homaata kynnys ja paksu oviverho, kun päivä paistaa oven reunoista. Hieman jäi sellainen vaikutelma, että olisin tosi kova ammattilainen tehtyäni remonttihommia työkseni vuoden. Toisaalta, antaa Walterin duunata kun omistaja maksaa.

Energiahuollostakin on pitänyt huolehtia. Tilasin lämmityöljyä. 63 senttiä litra ja meni 750 litraa 1000 litran tankkiin. Meinasin tilata takkaan varten polttopuita, mutta onneksi en ehtinyt. Eräs ystävämme läheisestä kylästä oli muuttamassa Madridin keskustaan, eikä uudessa takattomassa asunnossa tarvinnut eikä pystynyt säilyttämään puita. Kolme autokuormallista siitä tuli, eli kaiketi noin kuutio. Nyt on selkä kipeä. Fiskarsin kirves oli pakko ostaa kun kaupasta löytyi. Kuivia ovat, halkeavat pelkästä iskusta. Puun lajimäärityksessä en ole päässyt puusta pitkään, ovatkohan rautatammea (encino) tai oliivipuuta (aceituno) kun ovat aika käkkäriä.

Puukasa.

Blogin kirjoitus pitää lopettaa tältä kertaa, lapset vaativat leikkimään ja kohta onkin nukkumaanmenoaika.