Viikonloppu meni, kävimme suomikoulussa ja sitten meillä oli vieraita.

Ohjelmassa oli grillausta, mutta tummien pilvien uhatessa +17 asteen lämpötilassa aloimme luopua ajatuksesta.

Leo meni luokkakaverinsa synttäreille kaikesta huolimatta. Käydessäni poikaa viemässä, huomasin sään parantuneen, ja kotiin päästyäni riensin sytyttämään grilliä.

Grillattiin teriyakimarinoitua sisäfilettä kokonaisena (resepti Gloriasta), vihreitä parsoja sekä paprikaa.

Vieraat toivat meille savustuspöntön, jonka olivat saaneet joltain suomalaiselta Madridin asukkaalta aiemmin. Laitoimme sillä savustettuja sinisimpukoita.

Pilvet kerääntyivät takaisin, ja fileen grillauksen loppumetrit menivät sateenvarjon suojassa.

Jälkiruoaksi mansikoita, basilikaa, balsamikokastiketta ja mascarpone-jotain. Ñam ñam.

Kummallista sään vaihtelua, ihan kuin Suomessa.