On kohta kesäkuun ja on tehdä kesän suunnitelmat. Näyttää aika selvältä, että en mene ulkopuoliselle töihin tänä kesänä, tekemistä riittää muutenkin, ja rahatkaan eivät vielä lopu kun elää kohtuullisesti. Mitä turhia, pää vaan tulee kipeäksi turhasta seinään hakkaamisesta ja hartiat tyhjän huitomisesta.

Lasten koulu loppuu 23.6.

Jotain rutiinijuttuja laahaa aikataulusta pahasti myöhästyneinä, kuten auton huolto (helmikuulta), lasten käyttäminen lääkärissä (rokotusohjelman tarkistus) sekä hammastarkastus (viimeksi 1,5 vuotta sitten). Lapsilla alkaa ensi viikolla kesän lyhyempi koulupäivä. 9-13 koulua, sitten ruoka- ja välituntia klo 15 asti. Minun työpäiväni lasten parissa siis pitenevät.

Muutto

Sitten tulee muutto Colmenar Viejoon, pitää valmistella ja toteuttaa. On muuttoilmoituksia, vesi ja sähkösopimus, puhelin + internet. Talossa on myös pientä laittoa vaativia juttuja, kuten toimistoloisteputkivalaisimien vaihtoa silmää miellyttävämpiin. Ehkäpä pitää myös maalata jotain, järjestää omistajan jättämät romut piiloon, ja omapihatönössä riittää aina hommaa sisällä ja ulkona.

Muuton jälkeen käydään koulutoimistossa anomassa lapsille koulupaikkaa. Emme ole vielä päättäneet koulua, lähistöllä on noin viisi koulua yhtä kaukana. On myös "bilingue" eli kaksikielisiä kouluja, joissa on enemmän englanninopetusta, mutta emme ole aivan varmoja sen hyvyydestä. Riittäisiköhän lasten englanninkielen kielikylvyksi lastenohjelmien katselu englannin kielellä silloin tällöin, kuten tähänkin asti?

Suomeen/Suomessa

Heinäkuun alussa lähdemme Suomeen. Rouva palaa Espanjaan töitä varten noin kuukaudeksi, lomaa kun ei ole mahdottoman paljoa. Minä palaan lasten kanssa Espanjaan vasta elokuun lopussa. Siinähän sitten ollaan Suomen viileissä sateissa heinä- ja elokuu, eikä hikoilla Castilian vuorten juurella. Uudessa kämpässä ei ole ilmastointia, saapa nähdä pitääkö hankkia esim. siirrettävä malli, vai auttaako sijainti 200 m korkeammalla mitään.

Suomen ohjelmaan kuuluu mm. asuntovaunuilua Ouluun ja takaisin, mummolointia Hämeenlinnassa ja Vantaalla sekä mökkeilyä Savossa. Lapset ovat hyvässä hoidossa pari päivää ilman minuakin, joten kävisin mielelläni jossain ihan omin päinkin.

Tutuille tiedoksi: haluamme tavata monia. Luemme meilit kesälläkin.

Opiskelua

Kaiken keskellä pitäisi vielä opiskella. Pari viikkoa on nyt mennyt aika vähäisellä etenemisellä. Nyt pitäisi tehdä ensimmäinen harjoitustyö, pieni kuvitteellisen matkatoimiston WWW-sivusto käyttäen HTML:ää, Javascriptiä, CSS:ää ja DOM:ia. Ei vaikea, mutta kyllä siinä työtäkin on moneksi päiväksi. Pitää vähän ideoida ensin, etsiä sopivia grafiikoita jne. Asenin myös NetBeans IDE:n, saapa nähdä onko se kätevä HTML-editorina, vai tykkäänkö jatkaa VIMillä. 8-) Tuon työn jälkeen pääsee käsiksi itse asiaan eli Javaan sekä sen kylkiäisiin.

Kitaransoiton opiskelu ei ole edistynyt odotusten mukaisesti. Vuodessa olen päässyt Hal Leonard:in Kitarakoulu 1:ssä kaikki 6 kieltä läpi, ja oppinut pari sointua lisää. Kitara on edelleen soittajaansa parempi.