Meillä oli vähän tylsä San Isidron päivä kotona. Lapset kyselivät jo äidin perään, ja näköpuhelinyhteydellä Suomessa olevan äidin kanssa puhuminen ei auttanut. Pienin alkoi jankuttaa "Ei oo reilua kun äiti pääsi mummolaan. Hö." Täytyi siis keksiä jotain.

Oli vähän ollut puhetta että "halutaan parque de attraccionesiin"(eli PAMiin). Tämän vuoden Bono Parques - eli muutamien huvipaikkojen vuosilippu - oli vielä tosin ostamatta. Viime vuoden kokemuksen perusteella kannatti - vaikka ilman sitä olisi mennyt vähämmän rahaa. Kun on pääsylippu valmiiksi, niin tulee käytyä enemmän, ja kuljetusten, syömisen yms. kulut kasvavat.

Lähdimme lauantai-iltapäivällä ajelemaan autolla kohti Casa de Campoa jossa PAM sijaitsee (metro Bátan). Matkaan meni vain 25 min, kun ei ollut liikennettä, ja "moottoritietä" koko matka. Pysäköintipaikan löytäminen oli vaikeaa, ja jouduimme jättämään auton kauas. Aloin pelätä ruuhkaa huvipuistossa. Ruuhkaa ei huvipuistossa ollut liikaa, ilmeisesti monet vain olivat tulleet Casa de Campoon ulkoilemaan eivätkä niinkään huvipuistoon.


Näytä Casa de Campo/PAM suuremmalla kartalla
Casa de Campo / Parque de Atracciones Madrid

Haimme uudet Huvipuistokortit (Bonoparques) konttorista aika pienellä jonotuksella, vain kaksi porukkaa ennen meitä. Sitten kävelimme lasten aluelle, jossa ei ollutkaan kovasti jonoa. Pääsimme laitteisiin ilman jonoa tai jonottamalla yhden ajon ajan. Vasta viiden aikoihin jonot alkoivat kasvaa. 14-16 oli hyvää aikaa olla huvipuistossa, tähän aikaan espanjalaiset ovat normaalisti lounaalla.

1242894748_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

"Peikkometsäajelu"

Kun lähdön aika tuli jonojen kasvettua ja kaikkien väsyttyä, niin lapset potivat lähtemisen tuskaa. Isä tunnisti väsymyksensä, lapset eivät. Sitten keksin konstin, millä sain lapset enemmän puolelleni: sanoin että tullaan huomenna uudestaan.

Niin tultiinkin, mutta vasta sen jälkeen kun läksyt oli tehty. Parin "pikku kotitehtävän" kanssa meni aika paljon aikaa, vaikka oli kannustimena huvipuistoon lähtö. Sunnuntai-iltapäivä meni aika lailla samoissa merkeissä kuin lauanta, Kotiin palatessamme äiti olikin jo palannut Suomesta.

Toukokuu on mukavaa aikaa olla ulkoilmassa Madridissa. On kuivaa mutta ei liian kuumaa, semmoiset +25 astetta ja puolipilvistä. Viime kesästä selvästi huomasi, että jos täällä viettää koko kesän, niin +30 lämpötilaan tottuu vähitellen. Äkkiseltään olisi hieman liian kuumaa.

Päivän trivia: Missä on mitattu Euroopan korkein lämpötila ja kuinka paljon?