Isomman (A6) Audin kanssa on ollut vähän huolta. Ratti hieman täristi, ja etuakselisto narisee joskus. Auto oli joulukuussa Merkkihuollossa Castellana Wagenissa, jotta saataisiin asiat kuntoon ja auto myös määräaikaishuollettua.

Castellana Wagenissa vaihtoivat kaksi tukivartta ja lisätöille antoivat 1700 euron kustannusarvion. Huh sanoin minä, harkitaan. Olisi kuulemma pitänyt vaihtaa kaikki tukivarret edestä. Asiaa harkittuani sanoin sitten ei kiitos - nyt ei viedä kuin pässiä narusta. Sen verran olen nuoruudessani autoja korjannut. Kun hain autoa, niin:

  • Odottaessa sain kupin kahvia
  • Maksoin laskun 450 euroa kahden tukivarren vaihdosta ja renkaiden tasapainotuksesta. Osineen, 70 euroa / tunti, puolet laskusta töitä.
  • Pyydettyä määräaikaishuoltoa ei ollut tehty - joten se ei maksanut mitään
  • Allekirjoitin lapun jossa ilmoitin vastaavani seurauksista, kun suositeltuja osia ei vaihdettu
  • Auto oli päältä pesty

Auto ei ole vieläkään levinnyt, on ajeltu Formigaliin ja Sierra Nevadaan ja takaisin, pikku tärinän kanssa. Huomattiin nimittäin että rengaspaineiden lisääminen 3 baariin auttoi hieman tärinään.

Vein auton näytille tammikuussa AGS Multimarcasiin Alcobendasiin, käytettyjen autojen myynti- ja korjausliikkeeseen joka kuuluu Bosch Service - ketjuun. Pitivät kai minua vähän hulluna ulkomaalaisena, kun en saanut etupäätä narisemaan millään. Tallin pomo tuli - odottelun jälkeen - lyhyelle koeajolle ja sanoi, että tärinä taitaa johtua renkaista. Odottelin taas ja sain lopulta tarjouksen uusista renkaista 700 eurolla. Huoltoajan saisi myöhemmin puhelimella.

Sitten keksin että takaronkissa on vielä yksi hyväpintainen vararengas, ja jospa eturenkaat vaihtaisi taakse? Vein lähikauppamme Hipercorin huoltoon, jossa nopeasti totesivat, että takarenkaasta ei tule kalua edes paikkaamalla. Ei maksanut mitään, vaikka huomasivat paiseen (muna eli rakenteen murtuma) vasta paikkauksen jälkeen. Hipercorissa kaksi uutta rengasta olisi maksanut 400, ei kiitos.

Minä sitten etsimään netistä rengasliikkeitä ja kas: löysin rengas-online.com:in espanjankielisen version neumaticos-onlinen.

Aikani pähkäiltyäni ja läheisen asennustallin paikannettuani päätin tilata 4 kpl Goodyear Exellencejä (215/55R16 93V), yhteishintaan 453 euroa, toimitettuna (ei asennettuna). Toimitusaika oli viikko, renkaat kun taisivat tulla Delticomilta Saksasta asti, joten Granadan reissulle ne eivät juuri ehtineet.

Maanantaina soittelin sitten Talleres Hitacar:iin (C/ La Granja 86, Alcobendas), ja renkaat olivat tulleet sinne kuten tilattu. Sovimme asennusajan tiistaille klo 17.

(Suom. huom. (engl.) hit a car = lyö autoa; omistajan sukunimet ovat Hita Garcia eli ei aivan tahatonta huumoria)

Tiistaina illansuussa olin ajoissa tällä kahden nosturin autotallipajalla, mutta rengasmies tuli lounaalta klo 17:30. Seisoskelin renkaita potkien puoli tuntia. Puoli tuntia töitä katseltuani, rengasmies ystävällisesti kertoi että talon toisessa päässä on baari, josta saa kahvia. Hilpaisin sinne, join kahvin ja söin donitsin vartissa... en oikein viihtynyt, vaikka periaatteessa baari siisti olikin. Lähdin kiertämään korttelia, ja siinä menikin puoli tuntia, kun korttelin keskellä oli lääketehdas Lilly. Asennukseen meni kaksi tuntia, vanteet kai olivat sen verran soikeat että lyijypainoja piti laittaa runsaasti. Eipä kukaan sanonut aika-arviota, enkä minä kysynyt. Hinnaston hinnoitteluperusteena vaan oli että 30 min per 16" rengas, eli sen mukaan aivan normaali aika. Oli kuitenkin hyvä että kävin välillä kurkkaamassa, kun rengasmiehellä oli kysyttävää, kuten että mikä rengas laitetaan vararenkaaksi.

Renkaiden vaihto auttoi kuin auttoikin tärinään. Renkaiden painot olivat pieniä ja vanhan näköisiä, joten saatan epäillä, oliko Castellanassa tasapainotettu renkaita, vaikka oli laskutettu. Miehet katsoivat myös etuakseliston kuntoa, mutta eivät olisi vielä laittaneet täysremonttiin. Yksi uusi vikakin löytyi, rikkoutunut vetonivelen kumi. Asennus maksoi 19 euroa/rengas käteisellä.

Varasin huoltoajan kuitenkin AGS multimarcasiin, vaikka ehkäpä tämäkin pikkupaja olisi selvinnyt Audin huollosta kunnialla. Saapa nähdä, mitä ensi viikolla kuullaan korjaamolta. Castellana Wageniin en autoani ole enää viemässä.