Sarjassani arkisia tarinoita arjesta, jatkan tarinaa auton huollosta.

Vein auton - jota Kutoseksikin nimitämme - AGS multimarcasiin Alcobendasiin. 100000km huolto, plus jotain hämärää etuakselistossa, tärisee vieläkin. Kustannusarvio tuli puhelimitse tiistaina - 940 euroa. Pitäisi vaihtaa se vetonivelen kumi, yksi moottorin tukityyny ja parit tukivarret edestä. Puolet töitä, puolet osia, menee pari päivää. Joo joo, korjatkaa,  sanoin.

Soittelin torstaina, milloin saa hakea, ja sanoivat että perjantaina vasta, kun osia piti hankkia ja blablabla. Soittelin perjantaina uudestaan iltapäivällä, että mihinkä aikaan, ja vastaus oli että klo 17:30. Tuo olisi aikatauluongelma, kun lapset on haettu juuri kotiin, ja pitäisi lähteä heti metroilemaan La Granjaan päin. Soitin vaimolle, joka suostui hakemaan lapset klo 16.

Sitten korjaamolta soitettiin taas, piti säätää vetoakseleita ja että autoa ei voi hakea nyt perjantaina, vaan vasta maanantaina. Hieman harmistuneena jäin kotiin hoitamaan rutiineja ja odottamaan perhettä kotiin.

Viikonlopusta selvittiin hyvin toisen auton voimin, mitä nyt vähän vuorottelemaan jouduttiin Nelkun käyttövuoroissa. Maanantaina soitin toiveikkaana iltapäivällä että milloin sen auton nyt saa, että joko vihdoin. Sanoivat että saa, ja sanoin tulevani neljältä hakemaan. Olin korjaamolla 16:05, ja näin automme olevan yhä nosturilla. Selvisi että säätävät vetoakseleita. Ilmaisin, että minun olisi parasta saada auto piakkoin, että pääsen hakemaan lapsia koulusta. Pääsin odottelemaan  kahvinurkkaukseen, jossa ostin automaattikahvin ja luin espanjalaisia autolehtiä.

Puolen tunnin päästä säätöoperaatio oli ohi, mutta sitten vielä piti odottaa auton pesua. Pääsin odotellessani menemään maksamaan laskun. Vaimo soitti, ja kysyi, pääsenkö itse hakemaan lapset. Hän kehotti myös tarkistamaan oliko määräaikaishuolto tehty, Castellanassakin kun oli unohtunut. Pihalla kun seisoskelin ja katsoin kun huoltoasessori pesi painepesurilla autoa, niin tutkin laskua. Ei oltu laskutettu öljyä, öljynsuodatinta eikä muutakaan määräaikaishuoltoon kuuluvaa. "Que no han hecho el revision y cambio de aceite!", sanoin hieman ärtyneenä. Työtilauslapulla kun oli maininta huollosta!

Anteeksipyyntöjen jälkeen eteenpäin, eli ajanvaraukseen siltä paikalta. En suostunut taas siihen että soittaisin taas firman vaihteeseen, jossa kassa/puhelinneiti kyselee nimet ja rekisterinumerot, ja odotuttaa minuuttitolkulla ennen kuin päästään asiaan. Aika tuli torstaille.

Jälleen kerran aloitin aamuni ajelemalla La Granjan teollisuusalueelle Calle Sépulveda 10:n AGS multimarcasiin. Menin sitten metrolla Madridin keskustaan, ja sain soiton kännykkään jo menomatkalla kustannusarviosta. Menin sitten pariksi tunniksi kävelemään, ja söinpä aamiaseksi herkkusienikinkkutortillaa maitokahvin kera (una pieza de este y cafe con leche).

Tällä kertaa sain auton samana päivänä, mutta taas meni hieman pitkäksi korjaamon puolelta. Soittelin neljän aikoihin - kun kriittinen operaatio eli lasten haku on viideltä.

Auto ei ollut vielä valmis, vaan olisi valmis vasta 17:30 - oli kuulemma ollut vaikeaa löytää oikeaa jarrunestetyyppiä, kun automme on amerikkalaista mallia, ja hieman eri jarruilla. Onneksi vaimo taas ehti hätiin hakemaan lapset ja etätöihin kotiin.

Kun 17:30 olin korjaamolla, näin että olisi selvää, että joutuisin taas hieman odottamaan. Auto oli korjaamolla pelti pystyssä ja jarrunestetonkat vieressä. Hieman alistuneesti sanoin henkilökunnalle, että "nyt menen tästä kahville odottamaan". Jatkoin Motor 16 lehden lukemista siitä mihin viimeksi jäin.

Maksut hoidettiin ja auto luovutettiin ilmeisen oikein koottuna. Määräaikaishuolto maksoi 180 euroa; öljy, suodatin, jarrunesteet tarkastus töineen.

Mutta ihan kuin vieläkin joskus ratti täristäisi...

Vanhoja autoja saa aina korjata, Audeja hyvinkin. Nelkku näytti tietokoneessaan että sekin haluaisi huoltoon.


Arvio Autogassi www.autogassi.es

  • + Siisti huoltoliike, Bosch service - ketju
  • + Kohtuuhinta, vaan ei halpa
  • + Kommunikaatio, soittavat perään
  • - Puhelinvaihde soittaminen hankalaa (vaikka ihan OK naisihminen vastaa)
  • - Aika-arviot valmistumisesta eivät pidä
  • - Ilmeisen työllistetty huolto, aikaa ei saa samalle tai seuraavalle päivälle

Saatan käyttää toistekin, vaikka aikamoista ramppaamista olikin.