Kun kehtasimme kerran jättää lapset pois laskettelureissulta, niin tuli täytyihän lapsia vähän hyvitellä. Teimme talven toisen laskettelureissun Valdezcarayhin, nyt lasten kanssa.

Majoituimme Ezcarayn kylässä viiden hengen matkailuasunnossa, tämän kokoiselle porukalle on turha etsiä hotellimajoitusta Espanjassa. "Apartamentot" ovat meistä mukavia, kun niissä on yleensä tarpeeksi tilaa, kunnon keittiö ja muu varustelu. Aamiainen on helppo laittaa itse oman maun mukaan.

Apartamentos Turisticos Ezcaray

Yksi parhaista puolista on se, että Ezcaray on lähellä. Matkaa on vain 315 km meiltä kotoa ja sen ajaa neljään tuntiin yhdellä pysäyksellä. Rinteisiin, Valdezcarayn hiihtokeskukseen tulee matkaa vielä 15 km hyvää vuoristotietä, mihin menee n. 20 min.

Valdezcarayn rinteet eivät ole maan parhaimmistoa, mutta paremman puutteessa menettelevät. Korkeuseroa ja rinnekilometrejä on itse asiassa kohtalaisesti; 595 m korkeuseroa, 22 rinnekilometriä, 6 tuolihissiä ja alottelijoiden nappihissi.

Petteri ja Helena olivat ensi kertaa laskettelemassa, ja saivat reilun tunnin hiihdonopetusta. Leo oli myös mukana kertaamassa aloittelijarinteessä, ja sillä aikaa me kaksi livahdimme katsomaan ylärinteitä. Muutamia ihan mukavia laskuja löytyi, ja lapsilla oli kivaa mutta väsyttävää. Ylin pitkä sininen ränni oli pettymys.

Hiihtokoulun jälkeen käytiin syömässä pizzaleipiä baarissa. Pienten kanssa palasin aloittelijarinteeseen (korkeusero 8 m), ja ison pojan kanssa äiti meni laskemaan lyhintä tuolihissirinnettä (korkeusero 90 m / pituus 450 m).

Sunnuntaina emme enää ottaneet opettajaa, aloitimme laskettelupäivän iltapäivällä aloittelijarinteessä. ja harjoituksen myötä Petteri oppi laskemaan turvallisesti auraten vihreää ja sinistä rinnettä alas. Helenaa "iso" rinne pelotti, ja niinpä äiti talutti hänet takaisin aloittelijarinteeseen. Kokonaisuutena kokemuksesta jäi hyvä mieli niin lapsille kuin aikuisille. Uudestaan!

Laskettelun lisäksi La Rioja suorastaan tyrkyttää myös viinejään ja hyvää ruokaa. Patas a la Riojana (peruna-vihannes-liha-makkara-muhennos) oli rinneravintolassa onnistuneempi valinta kuin espaguetti boloñes. Perjantain illallisen nautimme edullisessa, nopeassa ja välittömässä comilon.com ravintolassa. Lauantai-iltana kävimme perinteisessä Echaurrenissa, jossa palvelu ja ruoka oli loistavaa - ja lapsille oli perinneruokamenyy joka muuten söivät kokonaan.

Ezcarayssa voisi käydä uudestaan, vaikka kesällä...

 

Oja vai joki? Ei vaan Ojajoki, La Rioja! (lausutaan rio oha... rioha)