Lasten joululoma alkoi, kun koulu sulki ovensa joululomaksi, eli 20.12.2008-7.1.2009.

Tänään saimme kuitattua myös yhden, kauan odotetun asian: lapset on nyt rekisteröity Espanjan Keskusulkomaalaisrekisteriin. Asianajaja varasi ajan jo syyskuussa, joten meillä oli kolmen kuukauden odotus! Nyt sitten lapsille voi hankkia sosiaaliturvanumeron Sosiaaliturvan Hallintotoimistosta sitten myös anoa Terveyskorttia Terveyskeskuksesta. Ja minä kun luulin että Suomessa olisi paljon, hidasta ja monimutkaista byrokratiaa... Espanja ei ole päässyt kuninkaiden ja kenraalien hallinon kiemuroista - ja tuskin pääseekään.

Toimistossa odotimme varattua vuoroamme reilun tunnin. Asianajaja tuli myöhässä - koska oli eri henkilö kuin alunperin piti. Lapset odottivat kiltisti, vaikka Helenalla oli kuumetta.Saimme joka tapauksessa paperit, jipii!

Lisäbonuksena sain 90 euron pysäköintivihemaksun. Etsin jopa pysäköinninrajoitusmerkkiä sekä lippuautomaattia, mutta kiireessä en havainnut niitä kun olivat risteävällä kadulla sadan metrin päässä. Paikka oli OK tunnin pysäköinnille, mutta kun ei ollut lippua...

Mutta nyt ollaan kotona. Lapset saivat "juhlalounaan" joululoman kunniaksi (...ja käytännön syistä ;-) : nakkeja, lihapullia, perunasuikalelaatikkoa sinapin ja ketsupin kanssa sekä hieman "jouluista" kokista. Kirsikkatomaatteja. Jälkiruoaksi katsellaan jouluvideota ja syödään pipareita. Tänään ei tehdä läksyjä.