Tapaninpäivään on päästy, ja joulu meillä meni hiljaisesti, mutta toiveikkaissa merkeissä. Antibioottihoidolla alkaa olla toivottuja vaikutuksia, ja toissapäivänä reporanka rakas vaimonikin on päässyt jo jaloilleen. Leo on välttänyt taudin lähes kokonaan, mikä on iloinen asia.

Joulun vietto on ollut erittäin rauhallista. On nukuttu niin myöhään kuin on pystytty (puolillepäiville) syöty milloin on tehnyt mieli (= ruokarytmi ihan sekaisin) ja levätty kun keritty (= koko ajan).

Jouluruokaa

Jotain espanjalaisia jouluherkkuja pöytäämme eksyi:
  • jamón ibérico, ilmakuivattu kinkku josta vuollaan voimakkaan makuisia, suolaisia lastuja
  • turron
    • Alicante (=duro=kova): makeinen, mantelia, hunajaa, sokeria valkuaista
  • kalkkuna (paketissa luki että Galiciasta, vaikka kyseessä on amerikkalainen lintu)
  • Punaviini... Campo Viejo Gran Reserva. Kiitokset Jypelle.
  • Cava (kuohuviini Katalooniasta)
Suomen lippua pöydässämme näinä päivinä ovat kantaneet:
  • Fazerin siniset konvehdit
  • Fazerin Joulusuklaa
  • Graavilohi, kotitekoinen
  • Rosolli: Felixin punajuuria Ikeasta, saksalaisia herkkukurkkuja, perunaa, porkkanaa, sipulia
Jo useana jouluna meidän jouluruokiimme on kuulunut sahramirisotto, sellainen italialainen versio: voita, sipulia, Arborio-riisiä, lihalientä, pipuria, sahramia, aitoa parmesaania.
Tässä kohtalaisen näköinen resepti. Jos joku sanoo että pöh toi on pääsiäisruoka, niin minä sanon että sitten on, mutta meillä syödään tätä joulunakin.