Töissä minulla on oma työpöytä. Pöydällä on näyttö ja vieressä on pöytä-PC, semmoinen Dellin desktoppi. Koneen kautta löytyy kaikki työhön liittyvä, se on työkalu; käännös- ja ajoympäristö, ja kyllähän sillä dokumentointi ja viestintäkin onnistuu.

Nyt on äijä itse asiassa ihan pihalla. Pitäis tuntea tietokantasoftaa, XML:ää, glibbiä ja ties mitä ihmettä. Sanoin ennakkoon, että en ole tuollaisia tehnyt, opiskeltavaa tulee. Siinähän äijä opiskelee, lukee vaikka aluksi UNP:n.

Linuxin asennus menee jo rutiinilla, uusin versio ei ollutkaan toimiva vanhalle softalle, niinpä tänään laitoin uusimman version asennuksen sileeksi, ja vanhemman stabiilin tilalle. Vaihtoehtona olisi ollut virtuaalikoneen käyttäminen, mutta kun alkoi mennä pieleen, niin oli parasta aloittaa alusta ennen kuin mentäisiin viikkoa väärään.

Ei töissä ole kiire - vielä. Pienessä firmassa oma palkka pitää kuitenkin tienata, ei pääse nakkisuojaan tai tyhjänpäiväistelemään. Asennuskeikkoja tms. saattaa tulla joskus, jos saadaan myytyä.

Kahvin keittoon ei aikaa tuhlata, vaan aina mennään baariin heittämään kahvit "con leche" tai "cortado". Matka baariin on lyhyempi kuin vanhassa työpaikassa omasta kuutiosta kahvitilaan. :-) Lounaan voi syödä omalla paikallaan tai lähibaarissa lounas maksaa 8,50€, ei paha mutta ei halpakaan. Omilla eväillä pärjää paremmin eikä tule ainakaan syötyäliikaa.  Paikallisten tapaan en juo puolta pulloa punkkua lounaalla, sitäkin näkee.

Kodin puolesta tällä viikolla taas olikin vähän kiirettä, kun pojat olivat kaksi päivää poissa koulusta kuumeisen sairastelun takia. Työaikajoustoja ja kotitöitä hyväksi käyttäen selvittiin ilman ulkopuolista apua.

Huomenna on onneksi viikon viimeinen arkipäivä.