Aiemmissa töissäni Flash-ongelmat liittyivät muistipiireihin, nyt olen päässyt Ylemmälle Tasolle, kun samannimisiä ongelmia on sovellusten asennuksessa työkoneeseen. Flässiä kun tarvitsee yllättävän monien weppisivujen kanssa.

Olipa ongelma saada Adobe Flash Player toimimaan Linuxissa mallia Debian 4.0 r3 (Etch). Askartelin asian kanssa useina päivinä. Hakkasin päätäni seinään yhteensä varmaan yhden kokonaisen työpäivän verran. Netissä oli hyvin vähän vinkkejä asiaan liittyen, toimistolla ei kukaan tiennyt, joten olenko ollut yksin hölmö? Ratkaisu löytyy yleensä viimeisenä. 

Flash Player 10 EI toimi Etchissä vaikka päällä hyppisi, pitää käyttää versiota 9. Ei kannata linkitellä kirjastoja ja keräillä turhia paketteja. Tieto on aika hyvin piilotettu Tech Noteen, josta löytyy myös latauslinkki. Asennus: roottina, ajaa vaan ./flasplayer-installerin, Iceweaselia (firefoxin debian-versio) hakemistoon /usr/lib/iceweasel ja Operaa varten hakemistoon /usr/lib/opera . Muistaa tarkistaa asennuksen jälkeen että sivulta about:plugins löytyy Shockwave Flash. Flässin testisivua voi myös kokeilla.

Note in English for nobody to find: For Debian Linux 4, Etch, use Adobe Flash Player 9, don't waste time with version 10.