Madridissa on selvästi useita vuodenaikoja, nyt on syksy. Joidenkin puiden lehdet kellastuvat ja putoavat.

Televisiossa Telemadrid-kanavan aamuohjelmassa esiteltiin uutuutta, jonka ansiosta lumiketjuja ei tarvita edes vuoristossa: kitkarenkaat! Kuulemma hyväksyttyjä ja käytössä useissa Euroopan maissa. Promossa oli mukana useita eri rengasvalmistajia (missä Nokian Renkaat) ja oikein lumelle oltiin päästy näyttämään - Madrid Xanadun hiihtohallissa.

"Sinne kauas lämpimään" - eivät laula tästä paikasta, eilen satoi vettä koko päivän ja lämpötila pysyi alle 10 asteen. Tänään pilvet näyttävät jääneen vuoriin kiinni, on kirkasta, mutta puolitapäivin taitaa olla siinä 10 asteen hujakoilla. Yön alin lienee ollut +5. Sisällä lämmitys on päällä, eristys ja ikkunoiden tiivistys ei ole paras mahdollinen - onneksi on sentään tuplalasit. Meillä on kaasulla toimiva vesikiertoinen lämmitys sekä lisäksi lämpöpumppu-ilmastointilaite. Kaikki patterit ovat ilmeisesti sarjassa, vesikierto ei lämmitä tarpeeksi yläkertaa tai alakertaan tulee kuuma, joten olemme jo käyttäneet yläkerran lämpöpumppujakin öisin.

Täällä on kai nyt vuodenaikaan nähden ollut hieman viileää, kun uutisissa puhuttiin "ola de frio":sta eli kylmästä aallosta. Varmaan kohta pääsee laskettelemaan.

Tuosta voi vaikka kurkata webcamilla, miltä näyttää Cerlerissä:
http://www.cerler.com/asp/webcams.asp