Etsin työpaikkoja Espanjasta mm. InfoJobs:in sivuilta.

Tällä viikolla kävin kahdessa työpaikkahaastattelussa, ja sotkin siten vähän vaimon päiväohjelmaa.

Ensimmäinen oli "Experto de ATM". Minä olen tuon kuolevan teknologian asiantuntija. ATM kyllä elää vielä yllättävään vahvana, DSLAM-linjoilla ja 3G-matkapuhelineverkoissa. 3G:ssä suurin osa kentällä olevista laitteistoissa kuskaa yhä puheen ja datan ATM:llä tukiasemien (NodeB) ja ja radioverkko-ohjaimen (RNC) välillä. IP tulee tuonnekin, mutta myöhemmin.

Tuossa välissä on kuulemma melkoinen siirtoverkko, jota pitää jatkuvasti konfiguroida ja korjata. Siis ylläpitohommia tiedossa. Olin melkein innostunut, kun huomasin että kompetenssit riittäisivät johonkin. Sitten tajusin että, meillähän oli HP AX 4000 analysaattori jo 1998 käytössä töissä, ja että sellainen olisi PC:n lisäksi työkaluna - eikä paljoa muuta. Sitten kun haastattelija vielä manasi Siemensin ATM-switchit, ja tajusin että kyseessä on homma josta ei kiitosta tule eikä uusia keksintöjä luoda. Lisäksi, olisin ollut entisen työnantajani alihankkijalla töissä. Palkkakaan ei ollut hääppöinen (ainakaan Suomen palkkaani verrattuna), joten kiitin kohteliaasti ennen kuin sopimus oli edes paperilla. Yön yli piti kuitenkin miettiä.

Toinen oli sulautettujen järjestelmien kehityshomma. Reilu 10 v kokemusta riittää hyvin työpaikkaan, ja paperit kanssa, kun täällä ei juurikaan M.Sc tasoisia tyyppejä liiku - ainakaan niissä hommissa. Palkka ehkä hieman parempi, mutta ei mikään mieletön sekään. Pääsisin tekemisiin signaloinnin kanssa - rautatiesignaloinnin ja ratojen kauko-ohjauksen... vähän eri juttujen kuin tietoliikenteessä. Rautatieala on ainakin yksi, jossa Espanja lienee edellä Suomea, ainakin markkinat ovat isommat. ERMTS ja GSM-R tulevat Keski-Euroopassa, mutta tuskin Suomeen. Tietoliikennettäkin sivuava ala, mutta onneksi jotain muuta. Mielenkiinnolla odotan viekö ElanIT minut asiakkaalle, Eliopille asti näytille. Odotan mielenkiinnolla.