Kun tuosta lähdöstä Saragossaan ei tullut mitään, piti keksiä jotain muuta - olimmehan olleet viikonloppuja kotonakin. Siivoukset olen hoitanut yleensä viikolla, eikä nyt ollut mitään muutakaan pakollista ohjelmaa tiedossa.

Päätimme lähteä Parque Warneriin, Madridin eteläpuolelle San Martin de la Vegaan, tarkoituksena tarjota lapsille ja itsellemme hauska päivä. Matka sinne on helppo, ajetaan kaupungine eteläpuolelle esim M30:tä pitkin ja sitten A4:ää kunnes opasteet liittymästä 22 ohjaavat perille. Yhteensä alle 50 km kotoa. Sääkin oli sopiva, puolipilvinen, +26 astetta.

Lasten kanssa Väiski Vemmelsäären puistossa

Madridin alueella n. 35 km on suurehko huvipuisto joka on teemoitettu Warner Brothersin elokuvien mukaan. Sieltä löytyy viisi erilaista aluetta: Old West (Vanha Länsi), SuperHeroes World (Supersankarimaailma), Hollywood Bouleward (pala Hollywoodia), Cartoon Village (Sarjiskylä) sekä WB studios Movie World (WB Elokuvamaailma). Puistossa on perinteisiä huvipuistolaitteita, spektaakkeleita, sarjakuvahahmoja, elokuvanäytöksiä, eritasoisia ravintoloita, sekä tietysti hupiruokaa kuten popcornia ja jätskiä.

Sisäänpääsyt eivät ole ilmaisia: koko päivän liput aikuisilta 35 euroa, ja lapsilta 26,50 euroa. Vähän lohtua saimme siitä, että 0-4 vuotiaat pääsevät sisään ilmaiseksi, ja että kun minulla on Madridin toisen huvipuiston kausilippu bonoparques, toinen aikuinen pääsi kanssani ilmaiseksi. Kahden päivän lippu olisi maksanut 41 euroa. Erillisiä laitemaksuja ei ole, rahaa toki menee syömisen, juomiseen ja pelaamiseen jos niihin sortuu. Kuumassa ja kuivassa kannattaa juoda, oston puolellehan se menee, koska omat eväät eivät ole sallittuja.

Lisää rahaa lippuihin voi investoida ostamalla pikapassin hintaan 15 euroa / hlö. Sillä pääsee lähes kaikissa laitteissa yms. lyhyempään pikapassijonoon, etuilemaan usein pitkän jonon ohi. Lauantaina puistossa oli jonoja, suosituimpiin laitteisiin yli puolen tunnin jonotus ei ollut harvinainen. Jonot eivät juurikaan näkyneet ulos, jonotusalueet olivat piilossa ja katettuja.

1729900.jpg
Entrada

Hollywood Bouleward

Portin jälkeen päätyy Hollywoodin bulevardille, joka on aika hyvä illuusio elokuvien Hollywoodista. Hollywood-lavastetta jatkuu parin korttelin verran, ja sieltä löytää kauppoja ja ravintoloita.

Cartoon Village

1729901.jpg
Toreador Bugs

Kalifornialaistunnelmista pystyy kääntymään joko Piirrettyjen kylään tai Elokuvamaailmaan, valitsimme suunnakemme edellisen. Aloitimme Scooby Doon
Seikkailuun jonottamisella. Meni noin 35 minuuttia, onneksi ilmastoidussa jonotustilassa. Mutta oli se ihan hauska, ajettiin kummitusjunalla ja ammuttiin laaserilla kummituksia - 930 pistettä. sen jälkeen jatkoimme varsinaiselle Cartoon Villagen lastenalueelle, missä oli aika paljon 4-vuotiaalle (100 cm) ja yli sopivia tavallisempia karuselleja ja kieputtimia. Tomin ja Jerryn pikkuvuoristorata tarjoaa kivat kyydit aikuisillekin. "Kylästä" olisi löytynyt myös piirrettyjen hahmojen Bugs Bunny (Väiski Vemmelsäären), Piolin (Tipi) sekä Pato Lucas (Repe Sorsa) "kodit".

Kun lähdimme kotoa iltapäivällä, oli pilvistä, mutta sää kirkastui ja lämpötila kohosi lähelle 30 astetta. Onneksi apu oli lähellä, terasseja oli, olutta, limpparia ja vettä myynnissä. Muuhun kuumuuteen oli tarjolla roiskivia suihkuläheitä.

Old West

1729903.jpg
Villi länsi

Kun pentuja oli kierrätetty ensi hätään tarpeeksi, tuli pissapaussien aika ja jatkoimme edelleen samaan suuntaan Länkkärimaailmaan. Piirrettyjen kylän koskenlaskussa oli silminnähtävästi ruuhkaa, menimme jonottamaan länkkäripuolelle Rio Bravoon. Kolme varttia meni, onneksi oltiin varjossa, vaikka ilmastointia ei ollutkaan. Aika yllätyksellinen ja hauska venekyyti oli, ja paidankin sai kasteltua sopivasti. Kännykät ja GPS:n laitoin muovipussiin ja reppuun ja lisäksi vielä repun muovipussiin, eivätkä kastuneet. Koko muu perhe kyllä kastui, ja Helenalta pääsi itkukin, sen verran kovati vesi präiskähti ja vaatteet kastuivat. Mutta kesä kuivasi vaatteet ja kyyneleet nopeasti.

Jonottamisen ja kastumisen jälkeen maistui ruoka Yksinäisen Kojootin Saluunassa, ei ollut kuivattua kojoottia tarjolla vaan ihan Tortilla Españolaa ja Empanadaa. Leo ja äitinsä menivät jonottamaan Coaster Express puuvuoristorataan jolla on 1 km pituutta. Minä lähdin pienten kanssa käymään vielä Sarjiskylässä linkouksessa.

DC Superheroes World

Sankarimaailmassa päätyi Batmanin Gotham Cityn keskelle. Laitteet näyttivät olevan tarkoitettu enemmänkin isoille ja hurjapäisille sankareille kuin meille. Ympäristö oli kuin batman-sarjakuvasta, ihan hyvin tehty. Olimme aika väsyneitä jonottamiseen ja kun ei ollut kuin yksi vetonaula, mihin lapset olisivat päässeet, ostimme eväskarkit Jokerilta ja jatkoimme Elokuvamaailmaan.

Warner Bros. Studios

Elokuvamaailmassa pääosassa ovat näytökset, mutta tällä kertaa emme nähneet muuta kuin suihkulähteet. Olipa siellä kuitenkin pari vetonaulaa joihinka piti ängetä. Kuin kirottuna menimme jonottamaan Noiduttuun Hotelliin (Hotel Embrujada). Taas meni ainakin puoli tuntia hämärässä "hotelliaulassa", jossa sieläkin kummitteli. Kummittelu ei tuntunut vaan haittaavan ketään, semmoinen puheensorina siellä kävi. En ole ihan varma kannattiko jonotus... aika kummallinen... lapset eivät keksineet miten se oli tehty... mutta sen tarkemmin kertomatta... hommaan kuuluu tarina, ja espanjankielen taito on erittäin suositeltava, muuten menee puolet kummitusjutusta ohi.

Lasten Uhkavaatimuksesta jonotimme vielä yhteen laitteeseen, eli autoajelulle "Kalifornian" halki (Cine Tour). Kello oli ties mitä kun lähdimme, ja kotona yhdentoista korvilla kun lapset oli saatu nukkumaan, aloimme laittamaan ruokaa "Madridilaisessa aikataulussa". - Simpukoista ja katkaravuista tuli hyvä yöpala.

Vertailun vuoksi

Madridissa on toinenkin vaihtoehtoinen huvipuisto, Parque de Attracciones, Casa de Campossa. Jos kyse on pelkästään ajolaitteista, niin Parque de Attaracciones pärjää ihan hyvin, ja on edullisempi - enemmän paukkuja eurolla, ja sinne pääsee metrolla.

Mutta ei Warner hirveän paljoa kalliimpi ole, ja tarjoaa vastinetta lisärahalle - ja paikalle pääsee myös lähijunalla (Cercanias C-3 - Parque de Ocio). Ketä kiinnostaa, niin tarjolla on elokuvastunttinäytöksiä, sarjakuvahahmojen tapaamista ja muita spektaakkeleita. Puisto on myös erittäin hyvin toteutettu, monipuolinen ja siisti. Ei se mikään Disneyland ole, mutta silti ihan hyvä esitys.