Nyt tämä perhe on saanut raahattua itsensä Espanjaan, ja perusasiat alkavat olla kunnossa, kuten meksikonblogini hännistä voi lukea.

Tuo vive mejor tuli "väärin" kuulemistani "A tu lado"- biisin sanoista, varsinainen helmi tällä pyörivistä Hipercorin TV mainoksista. En ole varma, ovatko mainokseen muuttaneet sanoja...

[Biisi (YouTube), eräs vanha Hiperin mainos(YouTube), Sanat]

Muutimme Meksikon 400m2 väljästä kerrostalolukaalista Madridiin kaksikerroksiseen muka 150m2 kerrostaloasuntoon, joka vaikuttaa sataneliöiseltä. "Elä paremmin"? Ei, vaan "maksa itse".

Espanjan Madrid vaikuttaa ihan kivalta paikalta. On puistoja, on siistiä, leveitä katuja ja turvallisen oloista. Sää on nyt ollut vähän pilvistä ja sateista - ihan Suomen kesää, mutta oli tuossa muutama lämpimämpikin päivä. Ensimmäinen mansikkasesonki taisi mennä jo, nyt kaupoissa on kotimaisia Sevillan persikoita.

Oikeastaanhan emme asu "oikeassa" Madridissa, vaikka osoite ja postinumero on Madridia. Tämä on tämmöinen uudisrakennuslähiö Sanchinarro, jossa yli viisivuotiasta taloa ei löydy. Aluetta rajaavat moottoritiet M-40, M-30 sekä A-1, ja M-607:lle pääsee suoraan ramppeja pitkin joten autoliikenneyhteydet ovat kunnossa. Lähikauppana on El Corte Inglés / Hipercor, lähiravintoloina Picasso's ja Lasarte. Lähimmät leffateatterit löytyvät UGC Manoterasista. Lasten koulu tulee olemaan parin kilometrin päässä.

Metrolla pääsee tunnissa melkein joka nurkkaan kaupunkia. Meillä on vain täällä ML-1 linjan asemia, kyseessä on kevytmetro "Metro Ligero" jota usein kutsutaan "Metro Lento":ksi, koska se on aika hidas.

Meksikon jälkeen näyttää siltä että Kaikki Toimii. Remonttiukkojen epätäsmällisyys tietysti harmittaa, mutta olemme kokeneet Suomessa pahempaa lusmuilua. Hommat on kuitenkin ajan kanssa hoidettu loppuun. Näin ollen naurettavana pitämämme väite espanjalaisten täsmällisyydestä tuntuukin todelta.

Ehkä tämä tästä. Grilli on jo koeajettu.
1604521.jpg
Meksikossa valmistetun argentiinalaistyylisen grillin ensi sauhut Espanjassa